Workshop Magisch Ochtendritueel

De Handcoach

Down to earth magic for goalgetters

Begin je dag geaard met een magisch ochtendritueel

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar de ochtend is niet mijn beste moment van de dag. Het liefst snooze ik een aantal keer en rond negen uur ga ik mijn bed uit. Om vervolgens in pyjama achter de computer te kruipen en pas tegen de lunch te bedenken wat ik de rest van de dag ga doen. Hier wil ik graag iets aan veranderen en toevallig ben ik de afgelopen periode artikelen en mensen tegengekomen die zich hiermee bezig houden.

 

De start van succesvolle mensen

Uit onderzoek blijkt dat zeer succesvolle mensen de ochtend doorlopen met vaste rituelen. Deze houvast zorgt voor een positief en productief begin van de dag. Zo start Tony Robbins zijn dag met ademhalings- en dankbaarheidsoefeningen, doet Oprah Winfrey een uurtje krachttraining om haar in haar kracht te zetten en leest Bill Gates eerst iets inspirerends voor hij de dag begint. Facebook CEO Mark Zuckerberg slaat zelfs twee vliegen in één klap: hij staat elke dag om acht uur op en draagt altijd dezelfde outfit. Hierdoor bespaart hij niet alleen tijd, ook vermijd hij keuze stress.

 

Altaar

Er zijn ontzettend veel interessante ochtendrituelen te bedenken. Zo kun je starten met het drinken van een glas citroenwater, koud douchen of gaan mediteren. Helemaal van nu is het hebben van een altaar. Een altaar zorgt ervoor dat je bij het starten van de dag bewust ‘incheckt’ bij jezelf en geaard de dag begint. Door je aandacht naar binnen te richten brengt het je rust, focus en laat het je stilstaan bij de dingen die belangrijk voor jou zijn. Je kunt een altaar dan ook zien als een fundament waarop je de rest van de dag kunt bouwen.

“Flying starts from the ground. The more grounded you are, the higher you fly.”

J.R. Rim

Workshop Magisch Ochtendritueel

Tijdens de workshop ga je aan de slag met een eigen altaar waarin de vier elementen centraal staan. Dit zijn: aarde, lucht, water en vuur. Al sinds de oudheid gaat men uit van de krachten van de elementen. De combinatie van deze vier houdt het leven op onze planeet in balans. Aarde zorgt voor stabiliteit en houdt dingen vast, terwijl lucht dingen met elkaar verbind. De flexibiliteit van water zorgt ervoor dat dingen kunnen stromen. En vuur zorgt voor transformatie.

Binnen de handlijnkunde spelen de elementen ook een belangrijke rol. Hierdoor heb ik de afgelopen jaren veel kennis vergaard over de kracht van elk element. In de workshop staan we bij deze krachten uitgebreid stil. Daarnaast vertel ik je alles over de essentiële producten die de vier elementen symboliseren en hoe je deze vervolgens in je altaar kunt uitbeelden. Ook vertel ik je meer over het hebben van een ochtendritueel en de voordelen die het oplevert.

Door het volgen van deze workshop:

√ Leer je het belang van de vier elementen in je leven.
√ Ontdek je de magie van een altaar.
√ Maak je elke dag een bewuste start.

Praktische informatie

De workshop is inclusief koffie/thee met iets lekkers en alle benodigdheden voor het maken van jouw eigen altaar.

Datum
De workshop wordt gegeven op donderdag  20 juni van 19:00 tot 22:00 uur.

Locatie
NTB

Wil je meer informatie over de workshop of heb je een andere vraag?

Neem dan contact met mij op!