Workshop Ikigai – Goud in handen

Ben jij op zoek naar meer voldoening in je werk en wil je weten wat nou echt bij je past? In de workshop Goud in handen, gebaseerd op de Japanse levensfilosofie Ikigai, ga je aan de slag met het ontdekken van jouw werkgeluk.

Wat maakt jou gelukkig in je werk?

Geluk en werk, het is niet altijd een gouden combinatie. Uit diverse onderzoeken blijkt dat maar liefst 70% van de Nederlanders niet op de juiste werkplek zit. Zij ervaren het werk al lange tijd als een sleur, halen er geen energie en plezier meer uit en worden er zelfs onzeker van. Het vinden van werk dat écht bij je past blijkt dus nog niet zo makkelijk te zijn.

Ikigai

Volgens de Japanse levensfilosofie Ikigai kun je meer inzicht in je werkgeluk krijgen door het vinden van jouw persoonlijke Ikigai. Letterlijk vertaald betekent Ikigai: het geluk altijd bezig te zijn. Maar in feite gaat het vooral om de zin van het bestaan, de reden om ’s ochtends vroeg je bed uit te komen. Je Ikigai is het punt waar een aantal dimensies uit je leven samenkomen, namelijk datgene waar je van houdt, waar je goed in bent, wat de wereld nodig heeft en waar je voor betaald kunt worden. Door deze verschillende dimensies nader te onderzoeken kun je erachter komen hoe je meer voldoening uit je werk kunt halen en ontdekken wat echt bij je past.

Iets voor jou?

Ben jij een ambitieuze goalgetter die op zoek is naar meer werkgeluk? Loop je al langer rond met de vraag: wat wil ik nu eigenlijk? Mis je zingeving, energie en plezier in je huidige werk? Dan is deze workshop zeker iets voor jou!

Programma

We starten de workshop met een zoektocht naar de Japanse levensfilosofie Ikigai. De inwoners van het Japanse eiland Okinawa lijken dit gevonden te hebben. Hier wonen de meest gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld. Maar wat doen zij precies? Hoe kan het dat zij zo vitaal oud worden? Nadat ik je deze antwoorden heb gegeven ga je vervolgens door diverse interactieve opdrachten op zoek naar je eigen Ikigai.

Wat levert de workshop op?

Deze workshop zorgt er in de eerste plaats voor dat je inzicht krijgt in jezelf. Ook ontdek je waar je voldoening uit kunt halen en wat goed bij je past. Het zou zo maar kunnen zijn dat je na de workshop besluit op zoek te gaan naar een andere invulling van je werk, maar het is ook mogelijk dat je besluit jezelf eerst op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Hoe dan ook, je krijgt deze dag diverse handvatten om te beseffen dat je goud in handen hebt en het tijd wordt daar iets mee te gaan doen.

Na deze workshop:

√ Weet je de inhoud van jouw Ikigai.
√ Heb je een heldere, persoonlijke missie voor de toekomst.
√ Ben je klaar voor een volgende stap in je carrière.

Effectieve aanpak

De workshop wordt gegeven in groepsverband. Naar mijn idee leer je het meest door zelf te voelen en te ervaren, en ook van de ervaring van anderen. De workshop kenmerkt zich daarom door inspirerende inleidingen gevolgd door praktijkgerichte opdrachten al dan niet uitgewerkt in subgroepen. Ik houd
de groep bewust klein (minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers) zodat er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Praktische informatie

Wanneer?
De workshop wordt gegeven op zondag 14 april van 10:00 tot 17:00 uur. Inloop vanaf 09:30 uur.

Waar?
Je bent van harte welkom op mijn locatie. Revaleiland 1, bij de Houthavens in Amsterdam.

Tijdens de workshop zijn er voldoende snacks en drankjes aanwezig en ook voor de lunch wordt gezorgd. Om de Japanse levensfilosofie aan te houden trakteer ik jou op een overheerlijke Poké bowl.

“Besef dat je Goud in Handen hebt en maak Werk van je Geluk!”

Is er nog iets aan de hand?

Neem gerust contact met mij op als je nog een vraag hebt of meer informatie wilt.