Met de zomer in aantocht worden nagels vaker gelakt dan in de winter. Uit onderzoek voor een drogisterijketen blijkt dat maar liefst 80 procent van de Nederlandse vrouwen in de zomer graag nagellak draagt. Transparant, roze en rode nagellak zijn favoriete kleuren, hoewel de Nederlandse vrouw gemiddeld 12 verschillende kleuren in huis heeft.

Antennes naar de buitenwereld

Waar je misschien niet snel aan denkt is dat jouw vingers antennes naar de buitenwereld zijn. Jouw energie verlaat via je vingers je handen en gaat de wijde wereld in. En zo krijg je in feite energie ook weer terug. Je vingers zijn het filter voor wat je weggeeft en toelaat.

Nagellak op je vingers kun je daarom zien als een soort van maskertjes. Vind je het lastig om jezelf te laten zien? Dan zorgt nagellak voor een laagje zekerheid. Ook creëert het afstand tussen jou en de buitenwereld.

Van je nagels je gezondheid aflezen

Je nagels onthullen een hoop over jouw gezondheid. Zo kunnen broze nagels aangeven dat je een vitaminetekort hebt. Als er sprake is van bloedarmoede zullen je nagels bleek van kleur zijn. Witte vlekjes op je nagels daarentegen geven geen calciumtekort aan. Dat is een fabeltje. De vlekjes ontstaan doordat er lucht tussen de cellen in je nagel komen wanneer je je bijvoorbeeld gestoten hebt. Ze verdwijnen vanzelf weer door het groeien van de nagel. En gele nagels kunnen een schimmelinfectie aangeven, maar het kan ook betekenen dat je je nagellak te lang op je vingers laat zitten waardoor ze niet kunnen ‘ademen’.

Gemiddeld groeien je nagels 3,5 millimeter per maand. Geinig verschijnsel is dat de nagels van je dominante hand (die je het meest gebruikt) sneller groeien.

Nagellak geïnspireerd op de elementen

Als je de vier elementen in gedachten houdt zijn er verschillende kleuren te bedenken die de eigenschappen symboliseren.

Benieuwd welk element jij bent? Download hier mijn E-book en kom erachter!

Aarde
Aarde symboliseert de vaste grond onder je voeten. Jij zorgt ervoor dat zaken geregeld worden. Een kleur als kobaltblauw straalt rust uit. Practice what you preach is niet voor niets jouw motto. Ook een kleur als melkwit kun je goed hebben. Het laat jouw betrouwbare, verzorgde kant zien.

Lucht
Lucht staat voor de kracht van het denken. Tell me why hoort bij jou. Jij wil graag weten, maar kiezen is lastig. Daarom past zilvergrijs goed bij jou. De lichtinval laat de nagellak telkens op een andere manier stralen waardoor kiezen voor een kleur niet nodig is.

Water
Water symboliseert stroming. Het staat voor de kracht van het intuïtieve en gevoel. Als een typische go with the flow pas jij je gemakkelijk aan de situatie en het moment aan. Een blauwgroene kleur die aan de oceaan doet denken past goed bij jou.

Vuur
Vuur staat voor de kracht van inspiratie en levensvreugde. Rosegoud en felrood passen hier goed bij. On fire trek jij de aandacht. Jij laat zien dat je durft. Met jouw creatieve achtergrond is nailart ook leuk om mee te experimenteren.

 

Hoe zit dat bij jou?

Ben jij iemand die vaak nagellak op heeft? Heb je een favoriete kleur? Komt die overeen met jouw element? Of ben je iemand die eigenlijk nooit nagellak op heeft? Laat het mij weten. Ik ben heel benieuwd!