fbpx

Manifesteren doe ik zelf elke maand tijdens nieuwemaan. Ik vind dit namelijk een hele fijne tool om iets nieuws aan te trekken in mijn leven. Tijdens nieuwemaan is de maan voor ons op aarde niet zichtbaar, maar zal zich gedurende haar cyclus steeds meer en meer laten zien totdat ze tijdens vollemaan in haar volle kracht staat. Zo is het ook met intenties. Dromen en wensen zijn in feite kleine vonkjes en met het nemen van een stap in de nieuwe richting zal er iets in gang gezet worden. Hoe meer toewijding, hoe groter de kans dat je intentie zal uitkomen.

11-11 in numerologie

Nu maak ik naast het werken met de maan ook gebruik van andere natuurlijke raadgevers, zoals numerologie. Deze eeuwenoude studie naar de leer van getallen heeft veel wijsheid in zich. De inzichten helpen je in het dagelijks leven bij het maken van bewuste keuzes. Elk persoonlijk getal laat namelijk een deel van jouw persoonlijkheid zien, en met deze kennis wordt het veel makkelijker te kiezen voor zaken die écht bij jou passen. In mijn online cursus numerologie leer ik jou welke getallen dat zijn.

Binnen numerologie wordt er gewerkt met de cyclus van de getallen 1 t-m 9. Data wordt herleid naar deze cyclus, mits de uitkomst 11, 22 of 33 is. Deze getallen worden binnen numerologie meestergetallen genoemd en hebben een belangrijke spirituele les in zich.

Het getal 11 wordt binnen de numerologie gezien als een getal dat krachten met elkaar verbindt. Zo telt een kalenderjaar 365 dagen, maar zijn er 354 dagen met betrekking tot de maancyclus. En tussen Kerstmis en Driekoningen zitten ook 11 dagen. De 11 is daarmee het getal van de openbaring en de verlichting.

Daarnaast staat getal 1 voor creatie, autonomie en vernieuwing. Een reeks van het getal 1 staat voor het mystieke en de verbinding met je gevoelswereld. Als de 1 zich vaker laat zien kun je makkelijker contact maken met het goddelijke en sta je meer open voor spirituele ervaringen. Daarom dat 11-11 een dag is waarop je op zielsniveau wijsheid kan ontvangen en hiermee nieuwe wegen kunt inslaan.

11-11 als metafoor

Ook kun je 11-11 vergelijken met 2 pilaren. Enerzijds zijn daar de pilaren van het spirituele en anderzijds zijn daar de pilaren van het aardse. Op 11 november worden deze poorten geopend en kun jij deze werelden met elkaar verbinden.

In 2020 is 11-11 extra speciaal

Nu is 11-11 sowieso altijd al een bijzonder krachtige dag, maar dat is het dit jaar in 2020 nog net even meer. Het komt namelijk vrij weinig voor dat het jaartal ook opeenvolgend is. De laatste keer was 101 jaar geleden! Dat betekent dat 11-11 een ideale resetknop is.

Behoefte om met een schone lei te beginnen? Maak dan gebruik van deze bijzondere datum. Sta eens stil waarmee jij overvloed in je leven kunt creëren We zitten in het staartje van 2020. Een jaar waarin gevraagd wordt de verantwoordelijkheid te nemen en te bouwen aan een fundament van waarde. Ik schreef daar eind vorig jaar al over in deze blog. Als je de energie van 2020 hebt benut, heb je als het goed is gebouwd aan iets waarop je in de toekomst kunt terugvallen. Dan is nú het moment aangebroken om overvloed in je leven aan te gaan trekken.

4 stappen om 11-11 te benutten

Stap 1 – Let it go

“Let it go” dat mega irritante liedje van Idina Menzel als titelsong voor de film Frozen blijft in je hoofd zitten als je er naar gaat luisteren. Toch is dit dé boodschap voor een dag als 11-11. Laat los wat niet bij jou past. Wees dankbaar voor de ervaringen die je dit jaar rijker bent geworden. Ook als deze pijnlijk en verdrietig waren. Soms is het moeilijk te bevatten en als het kon zou ik iedereen heel veel leed willen besparen. Toch kan ik uit eigen ervaring zeggen dat de donkerste dagen in mijn leven ervoor hebben gezorgd dat ik nu kan inzien wat er écht toe doet in mijn leven. Koester daarom geen wrok jegens iets of iemand, maar “let it go.”

Stap 2 – Dream Big

Droom groot. Denk niet in beperkingen. Laat die negatieve overtuigingen varen. Alles ligt binnen handbereik. Eigenlijk is alles er zelfs al. Je hoeft er alleen maar van overtuigd te raken dat je alles dubbel en dwars waard bent. Neem niet genoegen met minder, maar met meer.

Stap 3 – Stick to your plan

Gevoel is niet universeel. Ga jouw dromen, wensen en intenties niet bespreken met anderen. Stick to your plan! Vertrouw op je intuïtie. Jij weet wat goed voor jou voelt en belangrijk voor je is. Koester je lichaam, ziel en geest. Hoe meer jij in balans bent, hoe makkelijker het wordt je intuïtie te volgen.

Stap 4 – Follow the signs

Om de tekens van het Universum te ontvangen is het belangrijk dat je jezelf op zielsniveau voedt. Door bijvoorbeeld een goede nachtrust, gezonde voeding en beweging. Ga zoveel mogelijk negativiteit uit de weg. Je wilt in de juiste vibe terecht komen, dus blijf zoveel mogelijk weg van mensen of situaties die jou een onplezierig gevoel geven. De tekens zullen zich zeker laten zien, aan jou om er klaar voor te zijn en ze daadwerkelijk te kunnen ontvangen. En al helemaal belangrijk: ZET DIE EERSTE STAP. Het gaat niet alleen om manifesteren, het gaat vooral om het daadwerkelijke begin te maken.

Zie jij 11:11 verschijnen?

Heb je het getal 11:11 afgelopen tijd veelal gezien? Dan laat het Universum jou weten dat je klaar bent voor een nieuw begin. Benut de bovenstaande stappen en GA ERVOOR. Laat mij trouwens vooral in een reactie weten of je het getal hebt gezien en wat je gaat manifesteren. Alleen maar leuk!

Meer over numerologie?

Wil je trouwens meer weten over numerologie? Kijk dan hier voor mijn online cursus numerologie. In deze cursus ga je jouw pesoonlijke getallen ontdekken, waardoor je bewustere keuzes in het dagelijks leven kunt maken.