fbpx

Maandag 9 maart is het vollemaan. Vollemaan is sowieso al een bijzondere maanfase, omdat de maan dan op haar krachtigst is. En nu is deze vollemaan ook nog eens een supermaan. De combinatie met het dierenriemteken Maagd maakt deze vollemaan écht een aanmoediging om oneindig analyseren een halt toe te roepen, en je klaar te maken voor een nieuw begin.

Supermaan

Een supermaan vindt plaats als de maan heel dicht bij de aarde staat. Hierdoor lijkt de vollemaan groter en daardoor wordt het een supermaan genoemd. Doordat de maan dichter bij de horizon staat worden de uitwerkingen van vollemaan ook intenser. Rondom deze periode kun je last hebben van een slechte nachtrust, ben je extra gevoelig en kan je hoofd al snel vol zitten.

Twee astrologische dierenriemtekens

De zon en maan staan tijdens vollemaan in twee tegenovergestelde astrologische dierenriemtekens. De vollemaan van maandag 9 maart is een uitwerking van Vissen in Zon en Maagd in Maan. Dat maakt dat je tijdens deze vollemaan erg kritisch kijkt naar je dromen en verlangens, misschien wel te.

Zon in Vissen

Vissen is het meest spirtiuele teken van de dierenriem. Ze zijn zeer intuïtief. Vissen kunnen signalen opvangen die anderen ontgaan. Dat maakt dat Vissen extreem gevoelig zijn. Ze voelen alles intens, zowel de goede als de slechte emoties. Een vis voelt zich pas echt als een vis in het water, als de creativiteit kan stromen. Bijvoorbeeld in fotografie, kunst of schrift. Vissen kunnen hier helemaal in opgaan en zich terugtrekken in hun eigen fantiesierijke wereld.

Maagd in Maan

Maagd is een aards teken en nogal nuchter en analyserend van aard. Geen detail wordt over het hoofd gezien en dat zorgt ervoor dat een Maagd eindeloos kan bijschaven en blijven perfectioneren. Heel gestructureerd wil een Maagd zaken tot in de puntjes verzorgen.

Ruimte makten voor een nieuw begin

De combinatie van Vissen en Maagd tijdens deze vollemaan is intens. Helemaal door de energie van supermaan. Enerzijds zijn daar de dromen en verlangens. Anderzijds is daar de behoefte aan structuur en een duidelijk plan. Deze vollemaan moedigt je aan om oneindig analyseren een halt toe te roepen. Het is tijd om zorgen en eindeloze overpeinzingen los te laten. Want anders ontstaat er geen ruimte om met je dromen en verlangens aan de slag te gaan.

En die ruimte heb je nodig om tijdens de volgende nieuwemaan op 24 maart te starten met een nieuw begin. Elke nieuwemaan brengt een nieuw begin met zich mee, echter is het op 24 maart nieuwemaan in Ram. Ram is het eerste teken in de dierenriemcyclus. Dat maakt dat Vissen het laatste teken uit de huidige cyclus is. En dat maakt deze vollemaan daarom meer dan ooit hét meest ideale moment om stil te staan en even het afgelopen jaar te ‘voelen’.

Schrijf jezelf een brief

Een mooi ritueel is om jezelf een brief te schrijven. Waar stond je exact een jaar geleden en wat is er in de tussentijd veranderd? Schrijf je brief uit dankbaarheid. Ga nu niet de kritische Maagd uithangen, maar wees trots op de stappen die hebt gezet.

Begin je brief met
Lieve (naam),
Een jaar geleden wist ik niet wat ik nu weet, namelijk…

Vergiffenisritueel

Het kan zo zijn dat je tijdens of na het schrijven van je brief geconfronteerd wordt met stappen die je had willen zetten, maar om wat voor reden dan ook niet hebt gezet. Als dit te maken heeft met bepaalde gebeurtenissen of personen, dan zou ik je adviseren hier een vergiffenisritueel voor uit te voeren en dit los te laten. Er ligt straks bij nieuwemaan in Ram een schone lei voor je. Zorg ervoor dat je geen ‘rugzakje’ vanuit het verleden met je meedraagt, maar vol frisse, nieuwe energie je dromen kunt gaan waarmaken.