Stress is volksziekte nummer 1 aan het worden. Volgens de WHO is het aantal mensen met een depressie of angststoornis tussen 2013 en 2015 met 50% gestegen. Voorspellingen volgens de WHO laten zien dat in 2030 depressiviteit volksziekte nummer 1 is. Een stressvol leven begint zijn tol te eisen.

 

Symptomen

Als jij veel stress ervaart dan zullen jouw handen dat zeker laten zien. Er zijn verschillende symptomen te ontdekken.

Een wirwar van lijnen in je handen geven onrust aan. In je linkerhand gaat het met name om de onrust in je hoofd. Er speelt van alles en je gedachten gaan alle kanten op. In je rechterhand gaat het met name om het missen van structuur of een doel.

Zijn de huidpatronen op je vingertoppen minder goed zichtbaar dan is er sprake van een hormonale disbalans. Overigens zie ik dit ook vaak bij zwangere vrouwen.

Vanuit je levenslijn kan er een zogenaamde onrustlijn ontstaan. Deze lijn laat zien dat het tijd is een transformatie door te gaan.

 

Momentopname

Alle symptomen zijn een momentopname. Het laat zien dat je op dit moment in je leven stress ervaart. Als jij hiermee aan de slag gaat, dan zal je zeker zien dat na verloop van tijd de lijnen in je handen zullen veranderen. Het gaat hierbij dan wel om een structurele verandering. Een vakantie van 3 weken naar de Bahama’s is niet de oplossing. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan wat de grootste veroorzaker van de stress is en daarin te onderzoeken wat oplossingen kunnen zijn.

 

Element in relatie tot stress

Ook het element wat bij jou hoort zegt veel over jouw ervaring met stress. Benieuwd welk element jij bent? Download hier mijn E-book en kom erachter!

Aarde
Iemand met element aarde is ontzettend loyaal en voelt veel verantwoordelijkheid. Afspraak is afspraak. Voor anderen een fijn gegeven, want jij bent iemand om op te bouwen. Alleen kun je jezelf hier weleens in de weg zitten. Door te leven volgens afspraken vergeet je nog weleens te genieten van al je harde werken. Tip! Plan in je agenda tijd voor jezelf in. Ik weet zeker dat je jezelf aan die afspraak zal houden.

Lucht
Iemand met element lucht is geneigd zaken al snel te analyseren. Als iets aan jou wordt gevraagd of je leest een verhaal dan wil je al snel begrijpen wat de logica daarvan is. Jij wil een antwoord op jouw waarom. Pas op dat je hierin jezelf niet gaat verliezen en wel met beide voeten op de grond blijft. Tip! Ga wandelen buiten. Dit zorgt voor letterlijk contact met de aarde. Nog beter is het als je dat gaat doen zonder al te veel prikkels. Heel vroeg in de ochtend of juist wat later op de avond is fijner voor jou.

Vuur
Iemand met element vuur heeft altijd wel weer een nieuw idee. Komt er iets in je op dan wil je al snel tot actie overgaan. Geduld is dan ook niet jouw schoonste zaak. Voor jou is het belangrijk om de balans tussen geven en ontvangen in ogen te houden. Bedenk dat je niet alles alleen hoeft te doen. Soms is het goed even in de stilstand te gaan en te kijken wie jou bij jouw ideeën kan helpen. Samen sta je sterker!

Water  
Iemand met element water is een gevoelsmens. Dus ook ontzettend gevoelig voor sferen. Al snel voel jij aan als een situatie niet prettig of fijn is. Het blijft alleen niet vaak bij voelen, jij wil daar ook al snel iets aan doen. Een prachtig mooie eigenschap, maar vergeet je eigen grenzen niet! Heb je wel de tijd, ruimte en energie om de ander te helpen? Tip! Ga mediteren of volg een lesje yoga om in contact met je eigen gevoelens te blijven. Zo is het voor jou makkelijker je grenzen aan te geven.

 

Hoe zit dat bij jou?

Heb jij last van stress? Herken je een aantal van de symptomen in je handen? En welk element ben je? Heb je iets aan mijn tips? Laat het mij weten in een reactie. Ik ben benieuwd!