Melissa Kamstra

De Handcoach

Down to earth magic for goalgetters

Hoi! Ik ben Melissa:

Energiek. Altijd op zoek naar kansen en verbeteringen. Kritisch meedenker. Gericht vragensteller. Praktisch raadgever. Creatief en commercieel van geest. Actiegericht. Recht voor zijn raap in communicatie, met een dosis gepaste humor. En ja; ook handlezeres!

Over mij

Een aantal jaar geleden werkte ik op de reclameafdeling van een grote retailer. Snelheid en altijd meer willen stond centraal. Hoewel ik met veel plezier naar mijn werk ging, bezorgde de continue stress mij slapeloze nachten. Op een gegeven moment ging het licht dan ook echt uit en belandde ik in 2012 thuis met een burn-out.

Een harde les, maar het liet mij wel inzien dat dit niet de juiste weg was. Ik begon mij te verdiepen in persoonlijke ontwikkeling om zo zelfinzicht te krijgen en mij bewust te worden van mijn valkuilen.

Zodoende kwam ik toevalligerwijs in aanraking met een workshop handlezen. Ik was nieuwsgierig, maar ook sceptisch. Waren het nou open deuren, of zat er echt een kern van waarheid in? Ik had van te voren niet kunnen bedenken dat mijn handen zó een open boek zouden zijn. Mijn eindeloze energie, de diepe dalen, mijn rebelse geest, de continue stroom van ideeën, mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel naar werk en privé, allemaal werden ze blootgelegd. Niet alleen was ik verbaasd, ook begreep ik mezelf zoveel beter. Vanaf moment één was ik om. Ik bedacht mij dan ook geen seconde toen ik begin 2014 de 2,5 jarige opleiding Handleeskunde bij Ellen Duim kon volgen.

Na de opleiding afgerond te hebben besloot ik eind 2016 er een NLP Practioner opleiding van UNLP aan vast te plakken. Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een verzameling van mentale technieken gericht op persoonlijke ontwikkeling. Door gebruik te maken van NLP kan ik jou praktische handvatten geven die jou helpen met je valkuilen en belemmerende overtuigingen om te gaan.

Daarnaast ben ik mij in 2018 gaan verdiepen in oplossingsgericht coachen. Ik geloof niet zo in ellenlange trajecten. Je kunt uitgebreid stil staan bij de oorzaak van een probleem, maar daar wordt het probleem niet minder om. Liever werk ik naar een oplossing toe. Door jou te laten focussen op wat goed gaat, stimuleer ik je creativiteit waardoor je zelf tot een krachtige oplossing komt.

Mijn coaching bestaat daarom niet uit meerdere sessies, maar één to the point sessie waarin je handen centraal staan en jij direct tot actie over zal gaan.

Handen in de lucht voor:

Chocolade

Ik kan het niet helpen. Of het nu gaat om een melkchocoladereep van Tony’s Chocolonely, een zak Maltesers of de romige balletjes van Lindt; binnen no time is het op:).

Hardlopen

Niet alleen handig voor die chocoladeverslaving, ook fijn om mijn hoofd leeg te maken en energie te krijgen. Ik heb als element vuur en voor mij is bewegen prio nummer 1.

Vakantie naar de zon

Mexico staat hoog op het verlanglijstje. Net als het Noorderlicht in IJsland; daarvoor wil ik best een keer mijn behoefte aan de zon opgeven.

Lezen

Ik verslind boeken en ik ben ook nog steeds lid van de bibliotheek. Gelukkiger kun je mij niet maken met een spannende thriller. 

Mijn kennis

– 2,5 jarige opleiding Handleeskunde bij Ellen Duim
– NLP Practioner opleiding bij UNLP
– Oplossingsgericht Coachen cursus bij ICM
– Coachingscursus bij Tweekracht
– Effectief omgaan met jezelf en met anderen bij Effectief communiceren
– Bewustzijnsontwikkeling vanuit de Tarot bij ESSENCE coaching
– Oosterse elementenleer bij Healing Space