fbpx

Praktische spiritualiteit expert

Hi! Ik ben Melissa

√ Energiek
√ Altijd op zoek naar kansen en verbeteringen
√ Actiegericht
√ Kritisch meedenker
√ Gericht vragensteller
√ Praktisch raadgever
√ Creatief en commercieel van geest
√ Recht voor zijn raap in communicatie
√ En dat alles met een dosis gepaste humor!

Expert op het gebied van praktische spiritualiteit

Misschien heb je helemaal niets met handlezen en krijg je direct de associatie met toekomstvoorspelling. Dat kan ik mij heel goed voorstellen, want die had ik zelf ook. Handlezen is toevalligerwijs op mijn pad gekomen.

Een aantal jaar geleden werkte ik op de reclameafdeling van een grote retailer. Hoewel ik met veel plezier naar mijn werk ging, bezorgde de continue stress mij op een gegeven moment een burn-out. Op zoek naar antwoorden besloot ik mij te verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. Zo bezocht ik een psycholoog, beoefende ik slaapyoga en ging ik voor langere tijd op reis. Niets gaf mij echt inzichten, tot de workshop handlezen waar ik aan deelnam.

In het begin was ik vrij sceptisch en terughoudend. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten en had het idee voor de hand liggende zaken voorgeschoteld te krijgen. Niets bleek minder waar! Iemand die mij helemaal niet kende legde in een mum van tijd mijn ziel en zaligheid bloot. Niet alleen was ik verbaasd, ook begreep ik mezelf zoveel beter. Vanaf dat moment wilde ik er allles van weten en schreef ik mij in 2014 in voor de 2,5 jarige opleiding Handleeskunde.

Vervolgens heb ik nog diverse coachingsopleidingen gevolgd om een goed onderbouwd gesprek met iemand te kunnen voeren. Met de kennis en ervaring die ik heb opgedaan kan ik je verzekeren dat handlezen geen toekomstvoorspelling is, wel is het een actiegericht handvat dat houvast biedt.

Die houvast had ik een aantal jaar geleden hard nodig. Ik verloor na een kort ziekbed mijn moeder aan de gevolgen van kanker. Mijn vader was al overleden en vanaf dat moment was ik wees. Lange tijd heb ik mij heel verloren en alleen gevoeld.

Zowel in mijn burn-out als rouwperiode heb ik moeite gehad met goed voor mezelf zorgen. Want hoe doe je dat? En wat kun je eigenlijk allemaal doen? Ik mistte een helpende hand. Dat inspireerde mij voor het ontwikkelen van selfcare cards. Kaarten die inspireren tijd, liefde en aandacht aan jezelf te geven op een praktische manier.

Na lange tijd kan ik zeggen dat er steeds vaker een silver lining voorbij komt. Ik heb een fijne werk-privé balans voor mezelf gecreëerd en ik weet welke werkzaamheden mij energie geven. Dit alles door gebruik te maken van natuurlijke wijsheden in mij en om mij heen. Met alle liefde doe ik jou een handreiking zodat je zelf ook meer succes plezier en innerlijke rust kunt ervaren.

Handen in de lucht voor:

Chocolade

Ik kan het niet helpen. Of het nu gaat om een melkchocoladereep van Tony’s Chocolonely, een zak Maltesers of de romige balletjes van Lindt; binnen no time is het op:).

Hardlopen

Niet alleen handig voor die chocoladeverslaving, ook fijn om mijn hoofd leeg te maken en energie te krijgen. Ik heb als element vuur en voor mij is bewegen prio nummer 1.

Vakantie naar de zon

Mexico staat hoog op het verlanglijstje. Net als het Noorderlicht in IJsland; daarvoor wil ik best een keer mijn behoefte aan de zon opgeven.

Lezen

Ik verslind boeken en ik ben ook nog steeds lid van de bibliotheek. Gelukkiger kun je mij niet maken met een spannende thriller. 

Mijn kennis

– 2,5 jarige opleiding Handleeskunde bij Ellen Duim
– NLP Practioner opleiding bij UNLP
– Oplossingsgericht Coachen cursus bij ICM
– Coachingscursus bij Tweekracht
– Effectief omgaan met jezelf en met anderen bij Effectief communiceren
– Bewustzijnsontwikkeling vanuit de Tarot bij ESSENCE coaching
– Oosterse elementenleer bij Healing Space

Spreker

Organiseer je een event en ben je op zoek naar een inspirerende spreker die spiritualiteit op een praktische manier weet over te brengen? Met mijn down-to-earth instelling en vurige energie weet ik anderen mee te nemen in mijn enthousiasme over spiritualiteit. En dat niet alleen, ik laat ook graag zien hoe je spiritualiteit in een handomdraai kunnen integreren in het dagelijks leven.

Door persoonlijke verhalen, sprekende voorbeelden en praktische oefeningen zorg ik voor een magische ervaring.

In de media

In de afgelopen jaren is er al veel over mij gezegd en geschreven. Hierbij een kleine greep: 

– De zusjes van Lexmond op bezoek voor een handanalyse
– Video interview met Nadine van Innerplace
– Podcast met Merel Teunis van Healthy Wanderlust
Handlezen zweverig? Artikel op Bedrock
– Podcast met Anne Hospers van Camp Bluff