fbpx

Ondanks dat er een aantal jaren zijn geweest dat ik mijn verjaardag niet vierde, zie ik ouder worden nu als één groot feest. Hoe ouder hoe wijzer. En als kers op de taart mag ik mijn kennis met anderen delen!

Wat mij tijdens mijn nieuwe levensjaar vooral steunt is de kennis over mijn persoonlijk jaargetal. Hiervoor maak ik gebruik van numerologie. Deze oeroude kennis geeft vele inzichten. In feite zou je elk persoonlijk getal kunnen zien als een onderdeel van jouw karakter. En één van die getallen is het persoonlijk jaargetal.

Persoonlijk jaargetal

Binnen numerologie gaat men uit van een cyclus van negen jaar. In deze cyclus zullen er geleidelijke veranderingen plaatsvinden. Zo zal je denkwijze veranderen, evenals je emotionele en materiële behoeften. En na het voltooien van de cyclus begin je weer van vooraf aan, maar dan wel met een verhoogd bewustzijnsniveau. Ze zeggen niet voor niets dat wijsheid met de jaren komt!

Elk persoonlijk jaargetal heeft een eigen thema. Hieronder kun je lezen welk thema dat is en ik geef een aantal passende cadeautips.

Cadeautips persoonlijk jaargetal 1

In een 1-jaar staat een nieuw begin centraal. Het is een jaar van pionieren en nieuwe ervaringen opdoen. Dit thema vraagt om het maken van een frisse start. Daarom dat een dromen- en doelenboek echt een aanrader is. Of maak het symbolischer door een pen of horloge cadeau te geven. Met de pen kan een handtekening onder een nieuw contract worden gezet en het horloge laat zien dat het tijd is voor iets nieuws.

Cadeautips persoonlijk jaargetal 2

Getal 2 gaat over dualiteit. We zijn zo geneigd dingen alleen te doen, maar vergeten nog wel eens dat je samen verder komt. En dat het ook nog eens een stuk makkelijker wordt als je dingen uit handen geeft. Toch is het wel belangrijk hierbij stevig in je schoenen te blijven staan. Je wit voorkomen dat je door de energie van een ander uit balans raakt. Daarom dat cadeaus die je dichter bij je gevoel brengen ontzettend aan te raden zijn aan iemand in een 2-jaar. Ken je het Vertellis dagboek? Deze heeft prachtig mooie reflectievragen in zich. Of geef iemand een meditatiecursus cadeau. Helemaal mooi als je daar fijne toebehoren bij cadeau geeft als een oogkussen of meditatiekussen.

Cadeautips persoonlijk jaargetal 3

Iedereen die in een 3-jaar terecht komt krijgt te maken met een luchtige energie. Het is een jaar van ontwikkeling en plezier maken. Lachen is niet alleen gezond, het is ook nog eens het beste medicijn. Een zeer passend cadeau zijn daarom tickets voor een cabaretvoorstelling of een sessie bij een lachtherapeut. En de creatieve energie van getal 3 is ook ideaal om de creativiteit eens de vrije loop te laten. Er is op dat gebied zoveel te bedenken. Bijvoorbeeld een kleurboek voor volwassenen met kleurpotloden, een cursus boetseren of een schildersezel met verf en kwasten.

Cadeautips persoonlijk jaargetal 4

Getal 4 is een tikkeltje serieus van aard. Dat maakt dat de jarige job in een 4-jaar behoefte heeft aan structuur en veiligheid. Hij of zij wil een stabiele basis voor de rest van de cyclus bouwen. Een spaarpot of het openen van een speciale rekening kan daarom een mooi symbolisch cadeau zijn. Helemaal passend zijn speciale structuurplanners. Hierin kan overzichtelijk worden bijgehouden waar alle tijd, aandacht en energie van iemand naar toe gaat.

Cadeautips persoonlijk jaargetal 5

In een 5-jaar zal veelal niets gaan zoals van tevoren gepland. Voor de control freaks niet altijd even makkelijk. Toch is zo’n jaar wel eens lekker. Het laat namelijk inzien dat het leven niet altijd zo serieus hoeft te zijn. Dat is het voorgaande jaar wat dat betreft al genoeg geweest. Dit is een jaar om de boel lekker de boel te laten. Geef daarom een weekendje weg, hotelovernachting of dagje uit cadeau. Neem hem of haar mee uit eten naar een exotisch restaurant. Of geef een bucketlistboek cadeau. Dit is een jaar waarin je de jarige mag stimuleren out-of-the-box te denken.

Cadeautips persoonlijk jaargetal 6

De liefde staat centraal in een 6-jaar. De jarige zal al snel dingen willen ondernemen met familie en vrienden. Het zal ook belangrijk voor hem of haar zijn om het thuis zo gezellig mogelijk te maken. Kaarsje aan, gezellig kleedje op de bank, misschien nog wat kunst aan de muur. Het aanbod woonaccessoires is wat dat betreft breed genoeg om hier iets voor te bedenken. Toch heeft persoonlijk jaargetal 6 wel een belangrijke les in zich. Namelijk dat je pas iets kunt geven aan anderen, als je eerst goed voor jezelf hebt gezorgd. Mijn Selfcare kaartendeck kan hierin een fijne helpende hand bieden.

Cadeautips persoonlijk jaargetal 7

Getal 7 heeft een spirituele energie in zich. Dit is het jaar waarin de jarige job zich los wilt gaan maken van alles dat hij of zij al weet. Deze ruimte zorgt voor verdieping. Het is een jaar waarin het aardse met het bovennatuurlijke verbonden kan worden. Geef daarom een cursus cadeau waarmee iemand zich op spiritueel vlak kan ontwikkelen. Wat dat betreft zijn mijn online cursussen numerologie of handlezen echt een aanrader. En ken je mijn Verjaardagsposter al? Hierop vertel ik meer over het zonteken, maanteken en het persoonlijk jaargetal. Altijd een mooi cadeau, maar helemaal voor iemand in een 7-jaar.

Cadeautips persoonlijk jaargetal 8

De energie van getal 8 gaat met name over karma. Je krijgt wat je geeft. Dit is een jaar waarin waardering centraal zal staan voor de jarige job. Hoe meer hij of zij bereid is de verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar daden, hoe groter de beloning zal zijn. Dat zorgt ervoor dat een 8-jaar het meest succesvolste jaar kan zijn in de gehele cyclus. Daarom ook dat de wat luxueuze cadeaus passend zijn voor iemand in een 8-jaar. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een high-tea, luxe chocolade, sieraden of exclusieve thee.

Cadeautips persoonlijk jaargetal 9

In een 9-jaar staat de afronding van een cyclus centraal. Het is een jaar van voltooiing en de losse eindjes aan elkaar knopen. De energie maakt barmhartig. Er wordt gekeken naar het grotere plaatje. Het is niet ik of jij, nee het is eerder wij allemaal. Daarom dat een goede doelen cadeau zeer passend is. Laat de jarige bijvoorbeeld ergens een boom planten of laat hem of haar een kip adopteren. Ook zou je een mand met allerlei biologische streekproducten cadeau kunnen doen. Helemaal origineel is het geven van een opruimsessie. Bijvoorbeeld een dietiste die de keukenkasjes grondig komt controleren en meekijkt hoe het voedingspatroon gezonder kan. Of een styliste die in de kledingkast komt kijken welke kleding weg mag en wat daar beter voor in de plaats kan komen. Zo zorg je dat de jarige niet alleen opruimt, maar hem of haar ook klaar maakt voor een gloednieuwe cyclus het jaar erop.

Meer over numerologie

Ben jij nieuwsgierig wat numerolgie betekent en welke getallen je er nog meer mee kunt uitrekenen? Neem dan hier een kijkje bij mijn online cursus numerologie!