fbpx

2020 heeft iets magisch in zich. Het wordt in de numerologie gezien als een zeer bijzonder jaartal. Dat komt doordat het getal 22 een meestergetal is. Dubbele getallen brengen hogere energieën met zich mee. 

Cyclus van negen jaar in numerologie

In de numerologie gaat men echter uit van een cyclus van negen jaar. Alles start bij getal 1 en voltooit zich bij getal 9. Dat maakt dat 22 als getal nog verkleind wordt tot één cijfer. Door 2020 bij elkaar op te tellen en te verkleinen kom je uit op getal 4 (2+0+2+0). En met het cijfer 4 wacht ons een jaar waarin er gevraagd wordt verantwoordelijkheid te nemen over ons leven.

Getal 4 staat voor orde, verantwoordelijkheid, stabiliteit, veiligheid en praktische oplossingen. Universeel gezien vraagt het jaar om een basis voor langdurig succes te creëren. Iets waarop we terug kunnen vallen. Dat van onschatbare waarde is en de tand des tijds zal doorstaan. Persoonlijk denk ik dan ook dat het thema klimaat een zeer belangrijke rol komend jaar zal gaan spelen.

Nu is getal 4 het ‘werkpaard’ in de cyclus. Discipline, vastberadenheid en focus zijn belangrijk komend jaar. Het zal niet altijd even makkelijk worden. Verantwoordelijkheid nemen vraagt om zelfreflectie. Durf je naar binnen te kijken? En ben je dan ook bereid een verandering door te voeren als dat nodig blijkt te zijn? Uiteindelijk wacht er wel een waardevolle beloning. Hard work pays off zullen we maar zeggen. Want door jezelf te ontdoen van alles dat niet bij jou hoort, bouw je aan een fundament dat bij jou past. En dat fundament kan deuren openen voor immens succes, geluk en rijkdom. Getal 22 wordt niet voor niets the master builder genoemd.

Jaar van persoonlijke ontwikkeling

Klaar om jouw dromen waar te maken in 2020? Het is mogelijk. Echt waar. Je moet er alleen wel wat voor moeten doen. Verdiep jezelf in persoonlijke ontwikkeling. Erken je sterke en zwakke punten. Omarm je hele zijn. Het klinkt gek, maar ik zou eigenlijk iedereen een handanalyse aanraden komend jaar. Want met getal 22 is jezelf op spiritueel vlak ontdekken zeer aan te raden.

Dit vind ik zelf een hele mooie en toepasselijke tekst voor komend jaar:

“Het leven heeft een begin en een eind. Ik bepaal hoe ik mijn leven leef. Welke keuzes ik maak. Daar draag ik volle verantwoordelijkheid voor. Elke dag opnieuw maak ik er het beste van. Door mijn leven te eren kan ik dankbaar zijn. En vanuit dankbaarheid komen grootste dingen op mijn pad.”

Persoonlijk jaargetal in numerologie

Nu speelt komend jaar ook jouw eigen persoonlijk jaargetal een rol. Dit getal is gebaseerd op je geboortedatum en verandert rond je verjaardag. Persoonlijk jaargetallen maken deel uit van de cyclus van 1 tot 9 jaar. En elk jaar heeft zijn eigen potentiële kansen en uitdagingen. Door de inzichten van jouw persoonlijk jaargetal kun je nog beter de energie van het universele jaargetal voelen.

In de numerologie zijn er nogal wat verschillen over het startmoment van jouw persoonlijk jaargetal. De ene numeroloog zegt dat het bij de start van het nieuwe jaar is, de ander pas bij jouw geboortedag en bij sommige numerologen loopt het jaar van oktober tot oktober. Zelf houd ik aan dat de energie een maand voor je geboortedatum van jouw persoonlijk jaar al voelbaar kan zijn. En hoe langer je in je persoonlijk jaar zit, hoe meer je de energie zal voelen en het thema ervan zal herkennen.

Dat maakt dus dat je in het jaar 2020 twee persoonlijk jaargetallen met je mee kunt dragen. Een getal vanuit het vorige kalenderjaar tot een maand voor je geboortedatum. En een getal dat start vanaf een maand voor je geboortedatum.

Persoonlijk jaargetal berekenen

Het berekenen van jouw persoonlijk jaargetal doe je als volgt. Je neemt jouw geboortedatum en jouw geboortemaand als uitgangspunt en voegt daar het kalenderjaar aan toe. Dan tel je al deze cijfers bij elkaar op. Als de som van deze cijfers op een dubbel cijfer uitkomt (bijv. 45), dan breng je deze cijfers weer samen tot een enkel cijfer (bijv. 4 + 5 = 9).

Ik ben geboren op 16 september, 
dus in de numerologische termen zit ik nu nog in een 1-jaar
en ga ik een maand voor mijn verjaardag over naar een 2-jaar:
1+6+9+2+0+1+9 = 28 en 2 + 8 = 10 en 1+0 = 1
1+6+9+2+0+2+0 = 20 en 2 + 0 = 2

Nadat je jouw persoonlijk jaargetal hebt berekend, kun je hieronder meer te weten komen over jouw persoonlijk jaarthema en hoe je in 2020 bewust met deze energie kunt werken.

*Kanttekening: 11, 22 en 33 zijn zogenoemde meestergetallen. Kom je uit op één van deze getallen dan verklein je alsnog naar 2, 4 of 6, maar besef dat de energie van jouw persoonlijk jaargetal nog grootser zal zijn. Het jaar met een meestergetal kan leiden tot buitengewone ervaringen en kansen in je leven. Dit werkt overigens net zo als jouw persoonlijk jaargetal uitkomt op het universele jaargetal.

Persoonlijk jaargetal 1 in de numerologie

Sleutelwoorden: nieuw begin, actie, verandering, nieuwe doelen

In een 1-jaar staat een nieuw begin centraal. Je voelt je enthousiast en gemotiveerd om aan de slag te gaan met deze nieuwe cyclus van je leven. In het jaar 2020 wordt je echt uitgedaagd hard aan de slag te gaan en praktische resultaten te realiseren. Blijf gefocust en verzet je niet tegen verandering.

Een belangrijke boodschap voor 2020 is het ontdekken van nieuwe richtingen, deze zullen een stabiele basis voor de komende jaren vormen.

Persoonlijk jaargetal 2 in de numerologie

Sleutelwoorden: balans, samenwerken, keuzes maken, geduld

Een persoonlijk jaar 2 brengt je in evenwicht. Het helpt je de balans op te maken van hetgeen je het jaar ervoor gestart bent. Luister in het jaar 2020 goed naar je intuïtie voor antwoorden en aanwijzingen, vooral als het gaat om het bouwen van iets van waarde.

Het is ook een jaar dat vraagt om keuzes te maken, let hierbij echter wel op de timing. 2020 vraagt om een rustige, gestage aanpak. Sta komend jaar open voor nieuwe ontmoetingen en samenwerkingen, zij kunnen de balans in je leven aanbrengen.

Persoonlijk jaargetal 3 in de numerologie

Sleutelwoorden: plezier maken, jezelf creatief uiten

In een jaar 3 kunnen er onverwachtse en creatieve oplossingen zich aan je aanbieden. Echter alleen als je jezelf kwetsbaar opstelt en uit. Het is aan te raden dit op een creatieve wijze te doen. Bijvoorbeeld door te schrijven, tekenen, spreken, schilderen, zingen of dansen. Moed en kracht zal in het jaar 2020 rijkelijk worden beloond.

Houd de focus om aan iets betekenisvols te werken. Iets dat jou echt op zielsniveau raakt. Plezier maken is ook iets dat centraal staat. Geniet van alles dat het leven mooi maakt. Het liefst nog met anderen. Zoek in 2020 daarom naar jouw soul family. Zij vormen de basis waarop je in de toekomst verder kunt bouwen.

Persoonlijk jaargetal 4 in de numerologie

Sleutelwoorden: organiseren, planning, werk aan de winkel

Hard werken is een centraal thema komend jaar. Er kan dan ook veel bereikt worden in 2020. Doelen stellen, planmatig te werk gaan en letten op details is zeer aan te raden. Het komt overeen met het universele thema van het jaar 2020. Let wel! Zorg ervoor dat het doelen zijn die bij jouw waarden passen. Door persoonlijke ontwikkeling zal je hier achter komen.

Ga ook op zoek naar een stabiele en veilige basis voor jezelf. Het getal 4 houdt namelijk verband met element aarde. Creëer komend jaar een fundament waarop je in je verdere cyclus kunt bouwen. Hoe harder jij bereidt bent te werken komend jaar, hoe groter de beloning hiervoor zal zijn.

Persoonlijk jaargetal 5 in de numerologie

Sleutelwoorden: avontuur, op reis gaan, kansen, vrijheid

In een jaar 5 kun je ervan uitgaan dat het meest constant een verandering zal zijn. Aan te raden is om beslissingen in 2020 niet te overpeinzen. Snelle beslissingen zorgen ervoor dat je energie niet stagneert. Zie deze keuzes daarom meer als het verkennen van je onafhankelijkheid, want als er iets is wat je komend jaar wilt doen, dan is het wel vrij kunnen bewegen. Ga daarom op reis naar onbekende gebieden, zowel fysiek als mentaal.

Het midden van de 9-jarige cyclus symboliseert een verschuiving en een doorbraak. Je transformeert je leven door risico’s te nemen. Je zal daarom in een 5-jaar worden aangemoedigd een sprong in het diepe te wagen. Als je hiervoor openstaat kun je bijzondere avonturen en te gekke ervaringen verwachten. Wel belangrijk dat je hiervoor je hart volgt en niet je hoofd.

Persoonlijk jaargetal 6 in de numerologie

Sleutelwoorden: verbinding in relaties zoeken, het leven mooi(er) maken, grenzen bewaken

In een jaar 6 is de focus met name gericht op huis en gezin. Je wilt meer dan ooit tijd doorbrengen met familie en vrienden. Aangezien 2020 met name gaat over veiligheid en stabiliteit zal komend jaar de aandacht uitgaan naar het creëren van een stabiele thuissituatie. Wel een belangrijke reminder! Het gaat er om hoe je zo goed mogelijk voor jezelf én anderen kunt zorgen. Pas daarom op voor emotionele onbalans of het verliezen van jouw grenzen. Zorg eerst goed voor jezelf, dan ben je ook veel beter in staat om aan anderen te kunnen geven. Maak van selfcare prioriteit nummer 1. Mijn Selfcare kaartendeck zou jou hier fantastisch bij kunnen ondersteunen.

Focus ook op financieel welzijn en rijkdom. 2020 ondersteunt jou om grote stappen te maken, mits je bereid bent de volledige verantwoordelijkheid te nemen. En vergeet vooral niet om je leven en omgeving mooi te maken. Een jaar 6 gaat ook over schoonheid. Geef je huis een make-over of ga op zoek naar jouw droomhuis.

Persoonlijk jaargetal 7 in de numerologie

Sleutelwoorden: rust, spiritualiteit, jezelf ontwikkelen

Een jaar 7 is het moment om de verdieping op te zoeken. En dan op een hoger, of misschien wel dieper niveau. Dit is het jaar waarin je naar je ziel afreist om het antwoord te zoeken op enkele grote vragen als: Wat is de essentie van mijn bestaan? Hoe maak ik een verschil? Wat voor waarde geef ik terug aan de wereld? Deze antwoorden helpen je jouw dromen te manifesteren. Vertrouw hierbij op je intuitie en laat je verwonderen. In 2020 zal je heldere inzichten ontvangen, die vanwege de energie omgezet kunnen worden in praktische resultaten. Je zal in staat zijn een brug te slaan tussen het spirituele en het materiële, mits je ervoor openstaat natuurlijk.

Rust en ontspanning zijn belangrijke thema’s in een 7-jaar. Geef jezelf ruimte om te mogen ontspannen. Een retraite is zeer aan te raden. Net als het tijd nemen voor lange wandelingen, het maken van puzzels en het lezen van psychologische boeken. Zoek wijsheid en maak er in 2020 jouw waarheid van. Vind de kern van jouw bestaan. Zo bouw je aan een duurzame basis die gebaseerd is op jouw persoonlijke overtuigingen.

Persoonlijk jaargetal 8 in de numerologie

Sleutelwoorden: doelen, ambities najagen, leiderschap, geldmanifestatie

Wat je aandacht geeft groeit. Iets wat centraal staat in een 8-jaar. Ben je er heel bewust van waar jouw energie naar toe gaat in 2020. Je ontvangt wat je manifesteert. Een focus op overvloed zal ook overvloed creëren. Jaag je ambities na. Maak hiervoor je doelen zo praktisch mogelijk. Daar vraagt 2020 om. Het is een jaar waarin in feite alles binnen handbereik is, zolang je er maar in gelooft en je bereid bent actie te ondernemen.

Overigens is het in een 8-jaar aan te raden stil te staan bij jouw gedachten over geld. Hoe positiever jouw relatie met geld, hoe meer geld je zult aantrekken. Helemaal in het jaar 2020 dat gaat over het bouwen aan een duurzaam resultaat. Een stukje leiderschap is hiervoor nodig. Zorg dat je zo stevig mogelijk in je schoenen staat. Jij bent de CEO over je leven, gedraag je daar ook naar. Straal vertrouwen uit in alles wat je denkt, doet en voorstelt over de toekomst. Als je de leiding in 2020 neemt zal je zeker slagen.

Persoonlijk jaargetal 9 in de numerologie

Sleutelwoorden: voltooien, oogsten, transformatie, delen van ervaringen

In een jaar 9 is het tijd om af te maken wat je de afgelopen jaar bent gestart. Reflecteer op de afgelopen jaren en zet jouw opgedane kennis en ervaringen om in wijsheid. Belangrijk ook om los te laten wat niet langer bij jouw hoort. Een jaar 9 nodigt je uit afscheid te nemen van alle ideeën, overtuigingen, mensen en fysieke bezittingen die je bent ontgroeid of die jou niet langer ondersteunen. Besef dat je je in feite klaar aan het maken bent voor een nieuwe cyclus. Voltooi daarom alle onafgemaakte zaken van de afgelopen jaren, zodat je met een schone lei kunt beginnen.

Vergeet ook niet om in een 9-jaar je succes te vieren. Je hebt heel hard gewerkt de afgelopen jaren en is het tijd om te oogsten. Verantwoordelijkheid nemen en de daarbij behorende beloningen gaan hand in hand in 2020. Het komend jaar nodigt ook uit om een wijs voorbeeld voor anderen te zijn. Jij hebt de hele cyclus doorlopen en kunt anderen met al jouw wijsheden inspireren.

Affirmatie voor 2020

Affirmaties zijn positief geformuleerde zinnen. Ze helpen om je zelfvertrouwen een boost te geven. Hieronder voor jou een toepasselijke affirmatie voor 2020.

Meer weten?

Wil je meer ontdekken over jouw persoonlijk jaargetal? Benieuwd wat andere getallen zoals je Zielsgetal of Geboortegetal jou te vertellen hebben? Doe dan mee met de online cursus numerologie. De praktische cursus geeft je fijne handvatten voor in het dagelijks leven. Lees er hier alles over.