fbpx

In de numerologie heeft 2019 universeel gezien de energie en vibraties van het getal 3. Door 2019 bij elkaar op te tellen en te verkleinen tot één cijfer kom je uit op dit getal (2+0+1+9). En met het cijfer 3 wacht ons een zeer creatief en transformerend jaar.

Loop jij al langer rond met de gedachten om je werk, relatie of thuissituatie te veranderen? Voel je dat je klaar bent om zaken grootser aan te pakken? Dan wordt 2019 hét jaar waarin je verlangens vorm kunnen gaan krijgen. Get ready and shine baby!

 

Eigenschappen van numerologisch jaargetal 3

Het universele jaargetal geeft inzicht in de energie en vibraties die het hele jaar door gevoeld kunnen worden. Hoe je vervolgens met deze energie aan de slag gaat hangt af van jouw persoonlijke jaar, maar daarover later meer.

Het getal 3 gaat in de numerologie over plezier, creativiteit, communicatie, emotionele gevoeligheid, expressie en samenhang. Stonden we de afgelopen twee jaren stil bij het maken van een nieuwe start en het maken van keuzes, dit jaar willen we die samenbrengen tot een drie-eenheid. Net zoals het verleden, heden en toekomst bij elkaar horen. Of de zon, maan en de aarde. Zo ga jij dat wat je hebt gedaan, of daar waar je klaar voor bent, laten zien in de buitenwereld.

En het mooie van 2019 is dat je daar eigenlijk niet zoveel moeite voor hoeft te doen. Op de meest onverwachtse momenten zal jouw licht gaan schijnen. Maak daarom vooral plezier en geniet van de dingen die op je pad komen. Loop niet te hard van stapel en geef niet direct al je energie. Leun juist een beetje achterover en beweeg je licht en vrij richting alles wat op je pad komt. Dan worden vanzelf je geest, lichaam en ziel een eenheid.

Natuurlijk gaat het niet altijd over rozen. Er zullen vast momenten met tegenslag zijn. Door het verbinden van de drie-eenheid zal jouw schaduwkant ook worden belicht. En is dat erg? Als je het mij vraagt niet. Die kant hoort ook bij jou. En juist komend jaar kun je daar creatieve oplossingen voor verwachten.

Ikigai
Passend bij het universele jaargetal 3 is het Japanse woord ‘ikigai’. ‘Ikigai’ is je reden om te zijn, je ware aard, je unieke passies, je roeping, je doel. Oftewel alles wat jou drijft om in de wereld de dingen te doen die je doet en het waarom hiervan. Verwacht dus komend jaar een opschudding om je eigen persoonlijke ‘ikigai’ te zoeken. Voel de vrijheid om deze te mogen vinden. Ontwikkel jezelf tot de beste versie die je wilt zijn. En houd jezelf daarna niet tegen om je ware zelf aan de buitenwereld te laten zien.

Jouw persoonlijk jaar in 2019

Nu je weet dat het universele jaargetal van 2019 een 3 is, is het ook interessant om jezelf te verdiepen in jouw eigen persoonlijke jaargetal voor 2019. Elk persoonlijk jaargetal maakt deel uit van een cyclus van 1 tot  9 jaar, en elk jaar heeft zijn eigen potentiële kansen en uitdagingen. Door de inzichten van jouw persoonlijk jaargetal kun je nog beter de energie van het universele jaargetal voelen.

Het berekenen van jouw persoonlijk jaargetal doe je als volgt. Je neemt jouw geboortedatum en jouw geboortemaand als uitgangspunt en voegt daar het lopende kalenderjaar aan toe. Nu tel je al deze cijfers bij elkaar op. Als de som van deze cijfers op een dubbel cijfer uitkomt (bijv. 45), dan breng je deze cijfers weer samen tot een enkel cijfer (bijv. 4+5 = 9).  

Ik ben bijvoorbeeld geboren op 16 september,
dus in de numerologische termen zit ik in 2019 in een persoonlijk 1 jaar:

1+6+9+2+0+1+9 = 28 en 2 +8 = 10 en 1+0 = 1

Nadat je jouw persoonlijk jaarnummer hebt berekend, kun je hieronder meer te weten komen over jouw persoonlijke jaarthema en hoe je in 2019 bewust met deze energie kunt werken.

*Kanttekening 1: in de numerologie zijn er nogal wat verschillen over het startmoment van jouw persoonlijk jaargetal. De één zegt dat het bij de start van het nieuwe jaar is, de ander pas bij jouw geboortedag en bij sommigen loopt het jaar van oktober tot oktober. Zelf houd ik aan dat de energie twee maanden voor je geboortedatum van jouw themajaar al voelbaar kan zijn. En hoe langer je in je themajaar zit, hoe meer je de energie zal voelen en het thema zal herkennen.

**Kanttekening 2: 11, 22 en 33 zijn zogenoemde meestergetallen. Kom je uit op een van deze getallen dan verklein je alsnog naar 2, 4 of 6, maar besef dat de energie van jouw persoonlijk jaargetal nog grootser zal zijn. Het jaar met een meestergetal kan leiden tot buitengewone ervaringen en kansen in je leven.

Persoonlijk jaargetal nummer 1 in de numerologie

Kenmerkend: het begin van een nieuwe cyclus, frisse start, wedergeboorte, pionieren

Dit jaar staat in het teken van een nieuw begin. Je voelt je enthousiast en gemotiveerd om aan de slag te gaan met deze nieuwe cyclus van je leven. Je hebt veel wijsheid uit de vorige cyclus opgedaan en je hebt nu de keuze om deze wijsheid in de komende cyclus in de praktijk te brengen. Met persoonlijk jaargetal 1 gaat het niet alleen om het leggen van de basis van deze nieuwe cyclus, het gaat ook om het ondernemen van actie. Stel daarom doelen en ga na wat je visie is voor de komende jaren. Het is tijd om kansen te creëren!

 

Persoonlijk jaargetal nummer 2 in de numerologie

Kenmerkend: zoeken naar evenwicht, keuzes maken

Een persoonlijk jaar 2 gaat met name over reflectie. Het voorgaande jaar ben je enthousiast aan de slag gegaan met een nieuwe start. Dit jaar ga je deze nieuwe start verder onderzoeken. Je komt erachter wat je nodig hebt om jouw gecreëerde kansen te laten groeien. Het kan zijn dat er obstakels op je pad komen waardoor je misschien je visie moet aanpassen. Hierdoor is het soms pas op de plaats. Sta ook open voor het ontmoeten van nieuwe mensen, zij kunnen je bij je doelen helpen. Hoe lastig soms ook, het is een jaar waarin het belangrijk is om keuzes te maken. Juist dan kun je verder groeien. Vertrouw daarom op je eigen intuïtie en innerlijke wijsheid. Yoga en meditaties kunnen je hierbij helpen. 

 

Persoonlijk jaargetal nummer 3 in de numerologie

Kenmerkend: plezier maken, jezelf uiten, creativiteit

Zoals het gezegde luidt: ‘Alle goede dingen bestaan in drieën’, zo zal jij komend jaar jouw drie-eenheid vormen. Dat wat je hebt gestart in jaar 1, en daar waar je de keuzes hebt gemaakt in jaar 2, zal zich manifesteren in jaar 3. Het komend jaar zullen er onverwachtse en creatieve oplossingen zich aan je aanbieden. Houdt er rekening mee dat je niet overal op in hoeft te gaan en verdeel je energie op een juiste wijze. Gebruik je charme om te delegeren en maak tijd vrij om plezier te maken. En ik kan het niet vaak genoeg benadrukken, in een jaar 3 is het belangrijk jezelf te uiten. Gebruik hiervoor je verbeeldingskracht en vind jouw creatieve manier hiervoor. Bijvoorbeeld door te schrijven, tekenen, schilderen, zingen of dansen. Moeder Aarde kan ook een centraal thema zijn dit jaar. Het kan hierbij gaan om de letterlijke band met je moeder, maar het gaat ook over jouw contact met de aarde in figuurlijke zin. Trek er daarom eens wat vaker op uit in de natuur of ga tuinieren. 

 

Persoonlijk jaargetal nummer 4 in de numerologie

Kenmerkend: verantwoordelijkheid nemen, karma

Omdat ik het niet mooier kan maken dan het is: een jaar 4 is geen makkelijk jaar. In een jaar 4 wordt je uitgedaagd verantwoordelijkheid te nemen voor de dingen die je doet. Het is een periode waarin je de kans krijgt na te denken over jouw valkuilen en (negatieve) overtuigingen. Door persoonlijke ontwikkeling zal je erachter komen of zaken bij jou horen of dat het iets is uit een ver verleden. Het wordt een jaar waarin je jezelf ontdoet van alles dat niet werkt en niet bij jou hoort. Je creëert komend jaar jouw fundament waarop je in je verdere cyclus kunt bouwen. Stabiliteit zal hierin een sleutelrol spelen.

 

Persoonlijk jaargetal nummer 5 in de numerologie

Kenmerkend: avontuur opzoeken, op reis gaan, vrijheid najagen

Na het harde werken van jaar 4 kom je er dit jaar achter waarvoor je dat hebt gedaan. Nu je weet wie je bent en waar je voor staat is het tijd om op ontdekking te gaan. Zonder gebonden te zijn aan gedachten, meningen of overtuigingen trek je erop uit en de wijde wereld in. Een jaar 5 is het perfecte jaar om op reis te gaan, nieuwe vrienden te maken en de routine te vergeten. Het is ook een jaar waarin communicatie centraal staat, spreek je daarom uit over zaken die jou bezighouden. Oftwel maak je diepste verlangens en hartewensen kenbaar. Als je dit jaar een sprong in het diepe waagt, dan kun je bijzondere avonturen en te gekke ervaringen verwachten. Ook staat het opdoen van nieuwe kennis centraal. Een jaar 5 is een ideaal jaar om een studie te starten, cursus te volgen of een interne opleiding bij je werkgever aan te vragen.  

 

Persoonlijk jaargetal nummer 6 in de numerologie

Kenmerkend: verbinding in relaties zoeken, het leven mooi(er) maken

Zocht je in jaar 5 nog naar de vrijheid, dit jaar zoek je het meer in huiselijke kring. Je wilt meer dan ooit tijd doorbrengen met familie en vrienden. Hoe graag je iedereen ook bij elkaar wilt houden, het zal ook een jaar zijn waarin je soms afscheid neemt van iemand. Vergeven en loslaten hoort hier bij. De belangrijkste les in een jaar 6 schuilt hem in het feit, dat je naar jezelf zo open en eerlijk mogelijk antwoord geeft op de vraag wat je wilt in een relatie (van elke soort) en waar je behoefte aan hebt. Onthoud dat hoe opener jij communiceert over jouw gevoelens, anderen jou kunnen geven daar waar je naar verlangt. Overigens kan het ook zo maar zijn dat je dit jaar je relatie naar ‘the next level’ brengt. Het is een geweldig jaar om je te verloven, te trouwen of een gezin te stichten. Nieuwe vriendschappen die je sluit komend jaar zullen vaak voor het leven zijn. En bijzonder genoeg zou het ook zo maar kunnen zijn dat je dit jaar het huis of bedrijfsruimte van je dromen tegen het lijft loopt.

 

Persoonlijk jaargetal nummer 7 in de numerologie

Kenmerkend: zoeken naar verdieping, jezelf ontwikkelen, spiritualiteit

Een jaar 7 is het moment om de verdieping op te zoeken. En dan op een hoger, of misschien wel dieper niveau. Dit is het jaar waarin je naar je ziel afreist om het antwoord te zoeken op enkele grote vragen als: Wat is de essentie van mijn bestaan? Hoe maak ik een verschil? Wat voor waarde geef ik terug aan de wereld? Deze antwoorden helpen je jouw dromen te manifesteren. Niet alleen voor je eigen hogere doel, maar ook voor het hogere doel van de wereld om je heen. Doordat je deze antwoorden in jezelf zoekt kan het zijn dat je dit jaar meer in afzondering zal leven. Na het vinden van de antwoorden kan het zomaar zijn dat je een ommezwaai maakt en een nieuwe opleiding gaat volgen of een carrièreswitch maakt. Omdat het een jaar is waarin mentale zaken een rol spelen is het belangrijk met beide voeten op de grond te blijven en dicht bij je eigen gevoel. Het kan helpen door de nabijheid van water op te zoeken zodat je emotioneel kunt ontspannen.

 

Persoonlijk jaargetal nummer 8 in de numerologie

Kenmerkend: kiezen tussen twee uitersten, ambities najagen, doelen stellen

In een jaar 8 lijkt alles vergroot te zijn. Dat wat je aandacht geeft groeit komend jaar. Als je dit jaar positief staat tegenover financiën, carrière en rijkdom, kun je overvloed verwachten. Sta je hier echter negatief tegenover, dan zal je merken dat zaken moeizaam zullen gaan verlopen. Besef dat je dit jaar ontvangt wat je manifesteert. Kies je ervoor om rechtop te lopen en te ontvangen, of steek je je kop in het zand? Het is een jaar waarin in feite alles binnen handbereik is, zolang je er maar in gelooft. Een goed idee is dan ook om jezelf doelen te stellen dit jaar. Vergeet alleen niet dat het niet gaat om het uiteindelijke doel dat je nastreeft, maar het genieten van elke stap die je hier naartoe aflegt. 

 

Persoonlijk jaargetal nummer 9 in de numerologie

Kenmerkend: het einde van de cyclus, anderen inspireren, delen van ervaringen, transformatie

Een jaar 9 is een jaar dat je de gelegenheid geeft na te denken over de afgelopen cyclus. Al je ervaringen en kennis kun je omzetten in wijsheid. Met deze wijsheid kun je beslissen hoe je volgend jaar jouw nieuwe cyclus wilt beginnen. Het zal dan ook zeker in het begin van het jaar een periode zijn waarin je jezelf naar binnen keert. Kijk terug naar wat je achter wilt laten en kijk vooruit naar waar je heen wilt gaan. Het is belangrijk om de losse eindjes aan elkaar te knopen zodat je ‘schoon’ een nieuwe cyclus in kunt gaan. Omarm alles wat je hebt geleerd, vergeef indien nodig en laat los wat niet langer bij jou hoort. Het is ook een jaar waarin je van die teruggetrokkenheid mag genieten. Gun jezelf de rust en laadt op, het wordt vanzelf weer druk genoeg als je een nieuwe cyclus ingaat. Het zou ook zo maar kunnen zijn dat je naarmate het jaar vordert anderen wilt gaan inspireren over jouw geleerde lessen. Besef dat je een verhaal hebt te vertellen; jij heb immers de gehele cyclus doorlopen!