Tijdens een nieuwemaan staat de maan tussen de aarde en de zon in, daardoor is de maan nauwelijks zichtbaar. Hoewel niet helemaal waarneembaar, ‘hangt er wel iets in de lucht’. Dat maakt dat deze maanfase een nieuw begin aankondigt en een mooi moment is om aan iets nieuws te beginnen.

Nieuwemaan in Vissen

Deze nieuwemaan staat in het teken van Vissen. Elk dierenriemteken heeft specifieke eigenschappen en die worden vanaf dat moment versterkt. Vissen zijn vriendelijke en gevoelige zielen en hebben veel liefde te geven. Ze zijn ook zeer intuïtief. Vissen kunnen signalen opvangen die anderen ontgaan. Dat maakt dat Vissen extreem gevoelig zijn. Ze voelen alles intens, zowel de goede als de slechte emoties. Hierin switchen ze ook snel. Het ene moment zijn ze dolblij en het volgende moment kunnen ze diep in de put zitten. Gevalletje van mixed-up emotions.

Die intensiteit van gevoelens is ook richting anderen. Het inlevingsvermogen van Vissen is groot, ze geven graag. Vissen zijn dan ook enorm gul. Toch moeten Vissen ervoor waken dat ze geen medelijden krijgen met anderen. Er is een verschil tussen meelijden en meehelpen. Doordat Vissen nog wel eens het probleem uit handen van anderen wil nemen vervagen hun eigen grenzen. Ze geven veel en spijtig genoeg maken anderen daar nog wel eens misbruik van. Of eigenlijk, even de vinger op de zere plaats, Vissen laten dit toe.

Fantasie speelt een belangrijke rol voor Vissen om contact te blijven maken met de eigen gevoelens. Ze komen tot rust als ze hun fantasie de vrije loop mogen laten. Dat maakt dat Vissen enorm creatief zijn. Zij hebben het vermogen om hun rijke fantasie om te zetten in film, schrift, fotografie, kunst, muziek en dans. Juist doordat Vissen dingen anders zien komen zij verrassend en origineel (letterlijk en figuurlijk) uit de verf.

Omdat Vissen zo sterk voelen en zich helemaal kunnen inleven, zijn zij het meest spirituele teken van de hele dierenriem. Hun mediamieke gaven zorgen ervoor dat zij dingen waarnemen die voor anderen niet zichtbaar zijn.

Belangrijkse eigenschappen van Vissen

Kort samengevat zijn dit de meest belangrijke eigenschappen van Vissen:
¤ Creatief
¤ Gevoelig
¤ Intuïtief
¤ Meelevend
¤ Vrijgevig
¤ Spiritueel

Extra gevoelig rond nieuwemaan

De gevoeligheid van Vissen is voelbaar en al helemaal tijdens nieuwemaan. Het zou zo maar kunnen dat je deze dagen slechter slaapt en intens droomt. Er wordt zelfs gezegd dat deze dromen voorspellend kunnen zijn, of in ieder geval een diepere betekenis hebben. Juist nu tijdens nieuwemaan in Vissen kan je onderbewuste met je willen communiceren. Zorg dat je pen en papier naast je bed hebt klaar liggen. Schrijf bij het wakker worden eens je dromen op en zoek ga vervolgens op zoek naar de betekenis hiervan. Droominfo geeft duidelijk en helder antwoord op de meest voorkomende onderwerpen in dromen.

Mercurius retrograde

Vorige week is Mercurius retrograde gaan lopen en deze staat nu dicht bij de nieuwemaan. Tel daar de gevoeligheid van Vissen bij op en het wordt vrij logisch dat je jezelf even wilt gaan terugtrekken. Niets of niemand om je heen, enkel aandacht voor jouw gevoelswereld. Het volgen van een yogales kan je helpen contact te maken met jouw gevoel. Of ga even extra lang in bad of onder de douche. Een vis voelt zich namelijk nergens zo vrij als in het water.

Spirituele ontwikkeling

Nieuwemaan in Vissen is een periode die vraagt om het maken van contact met jouw gevoelswereld. Hierdoor kun je jezelf (verder) spiritueel ontwikkelen. Mocht je daar aan toe zijn, weet dan dat ik je met liefde een helpende hand biedt en waardevolle inzichten over jezelf kan geven. Ik wens je vele mooie dromen toe!