fbpx

Nieuwemaan in Ram staat voor een nieuw begin. Het is een ideale periode om iets nieuws te starten of juist iets bestaands te vernieuwen. Dat komt doordat Ram het allereerste teken van de dierenriem is.

Eigenschappen van een Ram

Nu staat een Ram ook echt in de startblokken. Hij is ongeduldig en gaat het liefst snel over tot actie. Het is ook vaak alles of niets bij een Ram. Geen half werk. Hij wil graag winnen en de allerbeste zijn. Een Ram gaat dus niet snel een uitdaging uit de weg en laat zich dan door niets of iemand tegenhouden. Het is ook een Ram die de eigenschappen in zich heeft om een ware leider te zijn.

Leermoment voor een Ram

Toch heeft een Ram wel iets heel belangrijks te leren. Dat parodoxaal genoeg stilstand soms nodig is om weer vooruit te kunnen. Een Ram kan rusteloos zijn. Hij wil te snel en te graag. Dat roept weerstand op bij de omgeving. En daar wordt een Ram weer gefrustreerd van.

Herken jij dit? Ik in ieder geval wel. Dat zal vast iets te maken hebben met mijn zeven vuurvingers. Als ik een ingeving krijg of een idee heb, wil ik het liefst gisteren daarmee aan de slag. Dat zorgt ervoor dat er ontzettend veel mooie dingen in mijn leven gebeuren. Echter moet ik wel waken voor een goede balans. Want het is me ook al eens overkomen dat ik mezelf voorbij liep. Het idee van mijn Selfcare kaartendeck is wat dat betreft niet uit de lucht komen vallen.

Kaarsmeditatie

Omdat een Ram verbonden is met element vuur, is de kaarsmeditatie echt een ideale oefening. Het staren naar de vlam van een kaars kan rustgevend én tegelijkertijd verhelderend zijn.

× Voordat je met de oefening start is het belangrijk dat je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt. Zorg als eerste voor een rustige omgeving en ga dan lekker zitten. Op de bank, grond of op een stoel. Met of zonder kussen. Wat jij maar wilt. Als je maar goed rechtop zit en geen gespannen houding aanneemt.

× Plaats een kaars of waxinelichtje voor je op een afstand van zo’n 100 cm en steek het aan. Dim dan alle overige lichtbronnen.

× Richt je aandacht op de vlam. Observeer eerst wat je ziet. Is het een grote vlam of een kleine vlam? Welke kleur heeft de vlam? Beweegt de vlam?

× Ga dan na of je de warmte van de vlam kunt voelen. Laat je verwarmen.

× Blijf je aandacht op de vlam richten. Adem diep in en uit. Misschien dwalen je gedachten af. Maak niets uit. Neem ze waar zonder te oordelen of er iets aan te willen veranderen. Breng vervolgens je gedachten weer terug naar de vlam.

× Het kan ook voorkomen dat je ogen gaan tranen of dat je het licht ziet vervagen. Ook hiervoor geldt: merk op en breng je aandacht vervolgens terug.

× Want na een paar minuten staren ontstaat er iets moois. Door je te aandacht op de vlam te houden kan het voelen alsof er geen afstand meer is. Het lijkt wel alsof je één wordt met de vlam.

× Blaas de kaars uit. Blijf nog een paar minuten zo zitten met je ogen dicht. Kun je nog steeds de vlam voor je zien?

× Besef dat dit vuurtje ook in jou zit. Diep van binnen zit er ook een vlam. Die vraagt om ergens actie voor te ondernemen. Maar niets te overhaast. Je mag je laten verwarmen, je hoeft je niet op te laten branden.

× Herhaal deze meditatie zo vaak als je wilt. Qua tijd zou ik 5 tot 10 minuten aanhouden. Maar in feite gaat het niet om de tijd, wel om de gerichte aandacht.

Hoe is dit voor jou?

Heb je de kaarsmeditatie al uitgevoerd? Wat heb je ervaren? En merk je iets van de vurige ramenergie? Is er iets dat jij gaat veranderen of starten? Laat het me weten in een reactie. Ik ben heel benieuwd!

En als je écht aan de slag wilt met de krachtige maanenergie dan zijn de Moonclasses misschien wel iets voor jou!