Nieuwe Maan Planner

De Handcoach

Down to earth magic for goalgetters

Nieuwe Maan Planner

Nieuwe Maan helpt jou te herinneren dat je eens per maand stil mag staan bij je dromen en doelen. Het is dan ook een perfect moment om je intenties voor komende maand te zetten.

Om jou bij dit ritueel te helpen heb ik een Nieuwe Maan Planner gemaakt. Met behulp van deze planner stel je jouw intenties vast en ga je jezelf maandelijks een belofte doen. Het is belangrijk om je te beseffen dat het niet alleen bij het schrijven van jouw intenties blijft. Daarom laat ik je ook ervaren hoe het is als je intenties uit zullen komen. Deze stap is echt cruciaal, want dit versterkt de magie en zorgt ervoor dat je in actie komt!

Tips voor succesvolle intenties

Of een intentie succesvol wordt of niet is aan jou. Jij hebt in feite de sleutel tot succes in je handen. Hierbij enkele tips die jouw intentie tot een succes kunnen maken:

 • Zet je intenties zo spoedig mogelijk na Nieuwe Maan. Ideaal is vanaf Nieuwe Maan en acht uur erna, maar drie dagen erna kan ook nog.
 • Print de planner uit en schrijf je intenties op. Door te schrijven versterk je jouw creatieve brein, wat je intenties alleen maar ten goede komt.
 • Neem echt even de tijd om met je intenties aan de slag te gaan. Het duurt gemiddeld een kwartiertje, maar het kan ook langer duren. Ga dit niet gehaast doen. Gun jezelf een moment van ontspanning en rust.
 • Schrijf op wat je wel wilt, vergeet wat je niet wilt.
 • Formuleer je intenties in de tegenwoordige tijd. Doe alsof je intenties al werkelijkheid zijn geworden.
 • Houd je niet tegen in het zetten van je intenties. Alles is mogelijk zolang jij er maar in gelooft. Gun jezelf dan ook de hele wereld en besef dat je dat waard bent.
 • Zet nooit, maar dan ook nooit, intenties voor een ander. Je kunt niemand veranderen en je kunt ook niet iets voor een ander wensen. Dit ligt buiten jouw bereik en heb je niet in de hand.
 • Hoe meer liefde en energie je in je intenties stopt, des te beter je resultaten zullen zijn. Je kunt er daarom ook voor kiezen om je intenties te ondersteunen met tekeningen of door verschillende kleuren te gebruiken.
 • Spreek je intenties hardop uit. Door er niet alleen naar te kijken, maar ze ook aan te horen, worden ze nog meer werkelijkheid.
 • Kom in actie. Hoe hard je ook manifesteert, je zal wel van de bank af moeten komen en iets gaan doen om je intenties uit te laten komen.
 • Neem kleine stapjes. Zoals Lao Tzu zo mooi zegt: “A journey of a thousand miles begins with a single step.” Je werkt naar je intenties toe, ze zijn niet meteen de volgende dag allemaal vervuld.
 • Sta elke dag even stil bij jouw intenties en wees dankbaar voor de stap die je hebt gezet daarnaar toe.

“Ik vind het een hele fijne praktische planner. Goed om elke maand even stil te staan bij mijn doelen”

Judith Boom

Kracht van de Nieuwe Maan door de maanden heen

Nieuwe Maan vindt plaats als de zon en de maan op dezelfde plek in de dierenriem staan. De zon heeft één maand nodig om een dierenriemteken te doorlopen. Dat betekent dus dat er twaalf verschillende Nieuwe Manen zijn in een jaar. Elke Nieuwe Maan heeft zo zijn eigen karakteristieke kenmerken. Door je te verbinden met de energie van dat moment verwezenlijk je magie in elk deel van je leven.

Nieuwe Maan in Steenbok
6 januari 02:29 uur
Nieuwe Maan in Steenbok vraagt erom nieuwe plannen te maken gericht op je carrière. Wees ambitieus en denk na over wat je het komende jaar wilt bereiken.

Nieuwe Maan in Waterman
4 februari 22:04 uur
De Waterman is sociaal ingesteld, heeft idealen en is vaak begaan met de sociaal zwakkeren in de samenleving. Deze maand vraagt om je idealen met gelijkgestemden te delen.

Nieuwe Maan in Vissen
6 maart 17:05 uur
Vissen is het meest spirituele teken van de dierenriem. De dromerige vissen-energie stimuleert je verbeelding en schept mogelijkheden angsten los te laten.

Nieuwe Maan in Ram
5 april 10:52 uur
De Ram is het eerste teken van de dierenriem en daarom staat deze maand een nieuw begin centraal. Stop met dromen en onderneem actie; juist nu heb je daar genoeg energie voor.

Nieuwe Maan in Stier
5 mei 00:47 uur
Stieren houden van rust, zijn vasthoudend en zoeken naar zekerheid in materialistische zaken. Daarom is het deze maand een goed moment om te kijken naar je huidige financiële situatie.

Nieuwe Maan in Tweelingen
3 juni 12:02 uur
Nieuwe Maan in Tweeling is een ideaal moment om te communiceren over jouw binnenwereld. Wat vind jij belangrijk en waarom?

Nieuwe Maan in Kreeft
2 juli 21:17 uur
De kracht van kreeft richt zich op liefde en harmonie. Deze maand is een mooi moment om tijd te besteden met je dierbaren.

Nieuwe Maan in Leeuw
1 augustus 05:12 uur
Nieuwe Maan in Leeuw is de tijd om het leven te vieren. De leeuw-energie zorgt voor kracht en zekerheid; tijd om erop uit te trekken en je vuur te laten branden.

Nieuwe Maan in Maagd
30 augustus 12:38 uur
Maagden hebben de reputatie perfectionistisch te zijn. Deze maand is dan ook perfect om eens kritisch te onderzoeken wat je in je eigen leven zou willen veranderen. Wees alleen niet te streng voor jezelf!

Nieuwe Maan in Weegschaal
28 september 20:27 
Nieuwe Maan in Weegschaal vraagt erom de balans in jouw leven op te maken, en dan met name in relaties. Hoeveel geef je van jezelf weg en hoeveel ontvang je terug?

Nieuwe Maan in Schorpioen
28 oktober 04:40 uur
De energie van Nieuwe Maan in Schorpioen is intens. Deze periode is ideaal om op zoek te gaan naar diepgaande inzichten in jezelf en je schaduwkanten te omarmen.

Nieuwe Maan in Boogschutter
26 november 16:07 uur
De pijlen van Nieuwe Maan in Boogschutter zijn gericht op avontuur. Ga op reis of neem vrij. Zoek jouw betekenis van vrijheid.

Meer weten?

Alleen maar leuk als je de Nieuwe Maan Planner hebt gebruikt en @dehandcoach tagt in een bericht of vermeld in een storie op Instagram. Ik ben heel benieuwd hoe het voor jou is om te werken met de kracht en energie van de Nieuwe Maan!

Nieuwe Maan Planner

Jouw maandelijkste ritueel voor het zetten van positieve intenties!

Door mijn Nieuwe Maan Planner te downloaden abonneer je jezelf ook op mijn inspiratiemail. Als je dit niet wilt kun je jezelf op elk gewenst moment uitschrijven.