5 mei staat de Nieuwe Maan in stier. De stier is het tweede teken van de dierenriem en heeft aarde als element. Een stier houdt van comfort en luxe en houdt graag alles zoals het is. Stieren kunnen heel goed voor zichzelf zorgen en daarom zijn ze uitstekend in het omgaan met financiën.

Intuïtie gebruiken

Misschien volg je mij op Instagram en heb je mijn post over de Nieuwe Maan in stier voorbij zien komen. Ik heb namelijk uitgezocht welke karaktereigenschappen bij een stier horen. Je zou kunnen zeggen dat al deze specifieke eigenschappen in de komende maand de aandacht vragen. Daarom is het goed je hier op te gaan focussen. In feite zijn alle eigenschappen van belang, maar je kunt ook je intuïtie laten spreken. Door gebruik te maken van de ‘screenshot maker’, die je vind in mijn post op Instagram, weet je welke eigenschap voor jou deze maand centraal staat.

Uitwerking Nieuwe Maan

Het kan zijn dat je tijdens deze Nieuwe Maan je huis wilt gaan verbouwen, een nieuw huis wilt kopen of je tuin onder handen wilt gaan nemen. Ook kun je de behoefte hebben aan meer financiële zekerheid en daarom je geldzaken eens onder de loep nemen. Genieten van het buitenleven vraagt ook zeker de aandacht komende maand. Net als alles op een rustiger tempo doen. Verwen jezelf op een heerlijke massage, ga lekker uit eten of maak een lange wandeling.  

Lees meer over de karaktereigenschappen van een stier

Geborgenheid, geldzaken, stabiliteit, structuur, zekerheid

Stieren willen het liefst dat alles op een vaste tijd gebeurt en dat alles goed georganiseerd is. Ze zijn daarom niet al te dol op verrassingen. Liever willen ze weten wat hun te wachten staat. Structuur, zekerheid en geborgenheid zijn sleutelwoorden voor een stier. Neem daarom deze maand je financiële situatie eens onder de loep. Waar sta je financieel nu en waar wil je het komende jaar naar toe groeien? Wat zijn je maandelijkse lasten? Hoeveel geld heb je vrij te besteden? Wat zijn je bezittingen en eigendommen waard? Kun je maandelijks geld opzij sparen of misschien wel beleggen? Gebruik de energie van deze maand om al je geldzaken te analyseren en zo voor stabiliteit te zorgen.

Creativiteit

Creativiteit is één van de beste eigenschappen van een stier. Let wel. Creativiteit op een artistieke manier. Stieren zijn vaak geïnteresseerd in kunst, muziek en films die voor een selectiever gezelschap zijn gemaakt. Onderneem deze maand daarom eens culturele activiteiten die wat minder voor de hand liggen.

Kalmte

Gebruik Nieuwe Maan in stier om te onderzoeken hoeveel ontspanning jij jezelf gunt. Stieren zijn krachtige beesten die heel volhardend kunnen zijn, maar ze houden er daarentegen ook van om te genieten van de rust en stilte in de wei. Onderzoek eens welke activiteiten jij maandelijks kunt ondernemen om een fijne balans voor jezelf te creëren.

Comfort, luxe

Stieren kunnen ontzettend goed voor zichzelf zorgen. Ze houden van de goede dingen van het leven en kunnen zichzelf van tijd tot tijd goed verwennen. Een stier weet als geen ander dat je jezelf mag belonen na hard werken. Ga eens na hoe jij zo luxueus en comfortabel mogelijk voor je zelf kunt zorgen.

Loyaliteit, trouw

Een stier is ontzettend trouw en loyaal. Het is ook het meest trouwe dier uit de dierenriem. Maar hoe trouw en loyaal ben je eigenlijk aan jezelf? Neem daarom deze maand eens de tijd en ruimte om aandacht te besteden aan de zaken waar je waarde aan hecht. Wat staat er in jouw top-5? Lukt het je ook elke maand hier tijd aan te besteden? Zo niet; ga dan eens na wat je daaraan kunt doen.

Natuur

Als aards teken houdt een stier enorm van de natuur. Ga er op uit en omring je in de natuur. Maak een stevige boswandeling. Waai uit op het strand. Loop een blokje om richting het dichtstbijzijnde park. Of zoek het dichter bij huis en ga tuinieren. Lekker met je handen in de aarde wroeten.

 

Meer weten over Nieuwe Maan?

Wil je meer weten over de energie van Nieuwe Maan? Benieuwd waarom het juist nu een perfect moment is om je intenties voor komende maand te zetten? En wil je graag aan de slag met jouw intenties? Klik  hier voor meer informatie en download mijn gratis Nieuwe Maan Planner.