fbpx

Sinds een paar maanden ben ik fan van maanwater. Maanwater is in feite opgeladen water tijdens vollemaan. Doordat vollemaan de meest krachtige maanfase is, wordt deze energie door het water geabsorbeerd.

Invloed van de maan

Ok, ik geef toe dat klinkt misschien een beetje zweverig. Toch worden al eeuwenlang speciale krachten aan de maan toegeschreven. Zo hebben wetenschappers aangetoond dat mensen die maangevoelig zijn in deze periode nauwelijks kunnen slapen, intens dromen of zelfs gaan slaapwandelen. Zelfs de statistieken laten zien dat er in deze periode meer geweldsdelicten worden gepleegd en ziekenhuisbezoeken toenemen. De krachtige energie van de maan is dus in van alles voelbaar.

Als je beseft dat wij als mens voor minstens 60% uit water bestaan, is het in mijn ogen vrij logisch dat de maan ook ons ritme beïnvloed.

Energie tijdens vollemaan

Vollemaan is de maanfase waarin de maan op haar hoogtepunt is aanbeland. De maan is in haar volle glorie te aanschouwen. Een fonkelend helder licht dat kracht uitstraalt. Dat maakt het een ideaal moment om water deze krachtige energie op te laten nemen.

Maanwater maken

Voor het maken van maanwater heb je niet veel meer nodig dan water en een glazen fles. Plastic kan de kwaliteit van het water beïnvloeden, dus dit wordt afgeraden. Vervolgens plaats je de fles buiten in het vollemaanlicht en en haal je de fles naar binnen vóór zonsopgang.

Voordat ik de fles sluit spreek ik altijd een intentie in het water uit. Ik houd hierbij rekening met de genomen voornemens tijdens nieuwemaan en de eigenschappen van het dierenriemteken waar de maan tijdens vollemaan in staat. Of de krachten nou aan het maanwater zijn toe te schrijven of niet, ik vind het hoe dan ook fijn om bij elke slok die ik van het maanwater neem herinnert te worden aan mijn uitgesproken intentie. Wil je hier ook mee aan de slag? Dan ben je van harte welkom in mijn Moon Academy waarin ik je leer te werken met de krachtige energie van de maan. Lees er hier meer over.

Gebruik van maanwater

Maanwater heeft diverse magische doeleinden. Natuurlijk kun je het zelf drinken en direct de magische krachten van het water ervaren. Maar je kunt het maanwater ook gebruiken om je kristallen mee te reinigen, je bloemen en planten water te geven of om ermee te koken.

Masterclass maanwater maken

Wil je zelf ook aan de slag met het maken van maanwater, maar kun je wel een helpende hand gebruiken? Volg dan mijn Masterclass over het maken van maanwater. Ik leg je stap voor stap uit wat je nodig hebt en waar je op moet letten. Je ontvangt naast de Masterclass ook een E-book als fijn naslagwerk. Klik hier om de Masterclass voor slechts €17,- te volgen!

Aan de slag

Ik ben heel benieuwd of jij al maanwater hebt gemaakt of het van plan bent te gaan doen. En ook zeker wat het jou oplevert. Laat het me weten in een reactie!