fbpx

Helemaal in je element met deze kerstcadeaus. Heb jij nog geen idee wat je jouw dierbare deze Kerst kunt geven? Dan heb ik een aantal fijne cadeautips die gebaseerd zijn op de vier-elementenleer.

Alle elementen zitten namelijk in elk van ons. Door aan elk element aandacht te schenken zorg je ervoor dat je helemaal in balans komt én blijft.

Vier-elementenleer

Alles dat bestaat in de fysieke wereld bestaat uit de volgende basis elementen:

Aarde symboliseert stabiliteit
Lucht symboliseert ruimte
Vuur symboliseert warmte
Water symboliseert verbinding

Je staat er misschien niet bij stil, maar al deze elementen heb je dagelijks nodig. Vuur zorgt voor warmte, aarde voor voeding, het water stilt jouw dorst en je kunt slechts enkele minuten zonder lucht.

Dat maakt dat in alles dat je doet de elementen een rol spelen. Daarom een aantal cadeausuggesties voor elk van de elementen. Ze laten je subtiel stilstaan bij de ‘bouwstenen’ van jouw bestaan.

Aarde

Element aarde zorgt voor veiligheid, een vaste ondergrond waarop je kunt bouwen. Praktisch, voedend en nuttig zijn belangrijke pijlers. Het zijn dan al snel cadeaus waar je écht iets aan hebt.

Bloemen/kamerplanten

Zorg voor groen in huis. Een abonnement op Bloomon zorgt elke twee weken voor een frisse geur en blik. Helemaal nuttig zijn kamerplanten met luchtzuiverende kwaliteiten.

Het selfcare kaartendeck

Het kaartendeck met 33 inspirerende kaarten zorgen ervoor dat je goed voor jezelf zorgt. Elke dag opnieuw.

Koken

Ik heb zelf ooit eens deze maatbekers in de vorm van Matroesjka poppetjes gekregen, en ze zijn echt heel handig! Elk deel van het poppetje vertegenwoordigt namelijk een cup. Ideaal als je Engelstalige recepten volgt. Kookboeken doen het overigens sowieso goed.

Lucht

Element lucht zorgt voor ruimte, het vrij kunnen denken. Optimisme is belangrijk net als erover kunnen communiceren. Het zijn dan al snel cadeaus die wat luchtigheid, wijsheden en plezier in het leven geven.

Handleescursus

Geef een ontdekkingsreis naar jezelf cadeau, waarbij de handen als kompas gebruikt worden. Mijn online handleescursus die half januari start, geeft niet alleen kennis en wijsheden uit de handleeskunde, de cursus geeft ook vele zelfinzichten.

Abonnement op de dierentuin

Heb jij wel eens van een kasauris gehoord? Of een agouti? Geef een jaarabonnement cadeau, en ontdek deze en nog vele andere diersoorten in één van de dierentuinen die Nederland rijk is. Interessant ook om elk jaargetijde de dierentuin te bezoeken en te ontdekken hoe flora en fauna verandert.

Puzzels & boeken

Of je nu een legpuzzel of een puzzelboek cadeau geeft, een puzzel zorgt ervoor dat de geest geprikkeld blijft. Een boek uit de categorie psychologie of een biografie is overigens ook een geestprikkelend cadeau.

Vuur

Alles ontstaat bij vuur. Het is het enthousiasme dat ervoor zorgt dat vuur in volle vlam kan komen te staan. Cadeaus die actie en avontuur met zich teweegbrengen en die niet alledaags zijn, dat is waar een vuurtype van houdt.

Dineren op Vuurtoreneiland

Exclusief en bijzonder. Dat is een etentje op Vuurtoreneiland zeker.

Sporten

Even lekker in de actie. Saai hoeft het niet te worden, want met bijvoorbeeld een abonnement van Onefit is er volop keuze. Of geef een Fitbit cadeau. Een vuurtype houdt er wel van elke keer zijn/haar grenzen te verleggen.

Sieraden

Een mooi sieraad waarmee je kunt schitteren. Hoe exclusiever hoe beter voor een vuurtype, zoek dan ook naar de pareltjes. James&Co en Ana Dyla zijn bijvoorbeeld aanraders.

Water

Water zorgt ervoor dat alles rijkelijk kan stromen. Spiritueel verbonden met alles in de materiele wereld. Richt je hierop en je zit sowieso goed bij een watertype. Net als verzorgende cadeaus.

Werken met de maancursus

In mijn maancursus leer je een maand lang te werken met de krachtige energie van de maan. En met de nieuwemaan in Steenbok specifiek op het gebied van carrière en ambities. Door de training cadeau te doen geef je iemand een eerste stap naar het werk waar hij/zij van droomt.

Dopper thermosfles

Warm of koud water drinken, deze Dopper is multifunctioneel. Én goed voor het milieu. Door geen losse wegwerpflesjes meer te drinken wordt de oceaan ook een stuk schoner.

Pukka theebox

Pukka heeft een prachtige collectiebox met verschillende soorten thee uitgebracht. Laat je door Pukka inspireren bewuster te leven en de bijzondere kracht van kruiden te ontdekken. 

Last-minute nog cadeaus nodig? 

Ben je nog op zoek naar originele cadeaus? Dan is de Amsterdamsche kerstmarkt zeker een aanrader. Dé plek waar je in fijne sfeer je kerstinkopen doet, geniet van (live) muziek, jezelf trakteert op lokale lekkernijen en kunt dansen tot in de late uurtjes. Van 20 t-m 23 december op de Westergas in Amsterdam.