fbpx

Sinds een paar maanden ben ik fan van maanwater. Maanwater is niets meer dan water dat gezuiverd en opgeladen is tijdens Volle Maan.

Invloed van de maan

Ok, ik geef toe dat klinkt misschien een beetje zweverig. Toch worden al eeuwenlang speciale krachten aan de maan toegeschreven. Je staat er misschien niet bij stil, maar de maan heeft zoveel invloed op de ritmes in onze natuur en op al het water op onze aarde. Zo staat de maan aan de basis van eb en vloed. En als je beseft dat wij als mens voor 70% uit water bestaan is het logisch dat de maan ook ons ritme beïnvloed.

Energie tijdens Volle Maan

Tijdens Volle Maan is de energie van de maan op haar sterkst. Dan hebben we het over de dag voor Volle Maan, de dag zelf en de dag erna. Dat maakt het een ideaal moment om water deze krachtige energie op te laten nemen. Bij het maken van het maanwater spreek ik een intentie in het water uit. Ik houd hierbij rekening met de thema’s van de Nieuwe Maan voor of na de Volle Maan. Of de krachten nou aan het maanwater zijn toe te schrijven of niet, ik vind het hoe dan ook fijn om bij elke slok die ik van het maanwater neem herinnert te worden aan mijn uitgesproken intentie. Wil je er tijdens Volle Maan een heel ritueel aan wijden, lees dan hier meer over het Volle Maan ritueel waarin je loslaat en vergeeft.

Hoe maak je maanwater

1. Het is ten eerste heel belangrijk om een glazen fles voor maanwater te gebruiken. Maak deze van te voren schoon. Spoel goed af als je afwasmiddel gebruikt, dit kan de kwaliteit van het maanwater beïnvloeden. Zorg ook dat de fles afgesloten kan worden.
2. Vul de fles met water. In Nederland kunnen we gerust kraanwater gebruiken, maar geef je de voorkeur aan gebotteld of gedistilleerd water, dan kan dat natuurlijk ook.
3. Spreek als je dat wilt een intentie in het water uit voordat je de fles afsluit.
4. Plaats je glazen fles met water buiten in het volle maanlicht. Ik houd hiervoor na zonsondergang en voor zonsopgang aan*.
5. Bewaar je maanwater in de koelkast.

*Ik geef toe dat het in de zomer best pittig is maanwater voor zonsopgang binnen te halen. Til er niet te zwaar aan en doe wat goed voor jou voelt. Haal je maanwater anders binnen op het moment dat je wakker wordt. Laat het in ieder geval niet een hele dag buiten staan. Je wilt maanwater, geen zonwater:).

Waar kun je maanwater voor gebruiken

Maanwater heeft diverse magische doeleinden. Zolang je maanwater in de koelkast in de glazen fles bewaard kun je het zelf drinken.

Je kunt maanwater ook gebruiken om:

  • Je kristallen mee te reinigen
  • Bloemen en planten water te geven
  • Als voetenbad (fijn met himalayazout en kruiden)
  • Voor het schoonmaken van je huis
  • In je aroma diffuser
  • Mee te koken
  • Als verfrissende gezichtsspray
  • Voor het maken van ijsblokjes (ideaal voor in de zomer)

Houdbaarheid

Qua houdbaarheid houd ik niet langer dan een maand aan, daarna is het immers ook weer tijd voor een nieuwe Volle Maan. Bewaar te allen tijden je maanwater in een afgesloten glazen fles in de koelkast.

De waterleidingbedrijven adviseren gewoon kraanwater niet langer dan 3 tot 4 dagen in de koelkast te bewaren. Ik bewaar mijn maanwater wel iets langer, maar controleer het altijd voordat ik het drink. Drink nooit maanwater dat er niet helder uitziet, vreemd ruikt of zwarte puntjes heeft.

Aan de slag

Ik ben heel benieuwd of jij al maanwater hebt gemaakt of het van plan bent te gaan doen. En ook zeker wat het jou oplevert. Laat het me weten in een reactie!