Coaching

Heb jij behoefte aan iemand die jou een handje op weg kan helpen? Iemand die jou verhelderende inzichten geeft, die jou bewust maakt van je kwaliteiten en valkuilen en die jou praktische handvatten geeft? Als coach wil ik die helpende hand graag voor je zijn.

Ik ben iemand die gerichte vragen stelt, kritisch met je meedenkt, oplossingsgericht te werk gaat, maar bovenal iemand die direct en to the point zegt waar het opstaat. Geen vaag gelul, maar inzichten en adviezen waar je echt iets aan hebt. Zodat jij verder kunt groeien!

Het uitgangspunt in mijn coaching vormen jouw handen. Jouw handen zijn een rechtstreekse uiting voor wat zich in jouw hoofd afspeelt. Niet voor niets schreef de bekende psycholoog Carl Gustav Jung over het analyseren van handen: “De handen, waarvan de vorm en het functioneren zo innig zijn verweven met de psyche, kunnen op sprekende en dus verstaanbare wijze uitging geven aan de psychologische eigenheid, d.w.z. het menselijk karakter”.

Sleutel tot succes heb je zelf in de hand

Twijfel je bij het maken van een keuze en ben je op zoek naar een handreiking? Een handanalyse geeft je de inzichten die je nodig hebt. Door je handen te laten analyseren ontdek je wie je in de kern bent, waardoor je in staat bent bewustere keuzes te maken. Door vervolgens verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven en in actie te komen, besef je dat je de sleutel tot succes zelf in de hand hebt.

Bij een handanalyse staan deze drie pijlers centraal

Neem de regie in handen

 •  Investeer in zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling
 • Vraag je altijd af wat jouw aandeel is in een bepaalde situatie
 • Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen geluk en succes

Steek je hand in eigen boezem

 • Verdiep je in je kernkwaliteiten, talenten & mogelijkheden
 • Wees je bewust van je valkuilen en maak er je kracht van
 • Accepteer jezelf zoals je bent met alles erop en eraan

Zet je handen aan het werk

 • Bepaal welke doelen je op korte termijn wilt bereiken
 • Maak in elke situatie een bewuste keuze die bij jou past
 • Zet concrete stappen om je doelen te bereiken

Ervaringen met De Handcoach

Deze handjes gingen de lucht in…

“De handanalyse steeg boven mijn verwachtingen uit. De gehele analyse was super duidelijk, leerzaam, nuchter, maar tegelijk ook heel warm. Een handanalyse bij en door Melissa is een van de meest luxe cadeaus die je jezelf kan geven!”

Wendy

“Uit nieuwsgierig-heid bij Melissa langsgegaan en superblij dat ik het gedaan heb. Bijzonder dat wie je bent in je handen geschreven staat. Nog mooier hoe Melissa dit op een coachende en treffende manier overbrengt.”

Marcel

“Het lezen van mijn handen is een zeer waardevolle aanvulling op mijn pad waar ik (gelukkig) nog steeds persoonlijke ontdekkingen doe. En voor iedereen die denkt: ‘ik wil nog meer over mijzelf ontdekken’ zeg ik… DOEN!”

Linda

“Alles wat Melissa me vertelde was spot on. Ik leerde zelfs nieuwe dingen over mezelf, die ik ergens wel wist, maar nooit echt zag. Kwartjes vielen, lichtjes gingen branden: opeens leken alle resultaten in mijn leven zo logisch.”

Sanne

Een handanalyse gaat als volgt in zijn werk

We beginnen de handanalyse met het maken van handafdrukken. Vervolgens analyseer ik wat ik zie en haal ik enkele kenmerkende kwaliteiten en valkuilen van jou naar boven. Daarover gaan we samen in gesprek. We gaan hierbij ook onderzoeken welke persoonlijke doelen je jezelf kunt stellen en welke daarvan op korte termijn haalbaar en realiseerbaar zijn.

Vervolgens vatten we dit samen in een intentieverklaring waar jij je handtekening onder zal zetten. Dit zorgt ervoor dat je echt in de actie gaat komen. Tot slot krijg je jouw handafdrukken mee in een mooie lijst. Hierdoor blijven je handafdrukken mooi bewaard en mijn advies is om de lijst op te hangen op een zichtbare plek. Hierdoor wordt je elke dag herinnert aan jouw unieke persoonlijkheid.

De handanalyse duurt een uur en heeft vaak nog een uitloop. Plan daarom een eventuele vervolgafspraak niet te strak in. Zo hebben we ruimte voor speling en heb je voldoende rust en focus op jezelf.

Jouw investering

Duo-handanalyse

Ook is het mogelijk om samen met een vriend(in) een handanalyse te ontvangen. Hierin kom je niet alleen veel over jezelf, maar ook over de ander te weten. Deze vele inzichten zorgen voor een prachtige verdieping in jullie vriendschap of relatie. De sessie duurt ruim 2 uur in totaal. 

De voordelen van een duo-handanalyse:

 • Je ontdekt jouw kwaliteiten en die van je vriend(in).
 • Je krijgt inzicht in jouw mogelijkheden, maar ook in die van de ander. Kom te weten waar de kracht en de uitdaging ligt in jullie vriendschap of relatie.
 • Je ondervind elkaars manier van communiceren, waardoor je elkaar beter gaat begrijpen.
 • Je komt in actie en leert hoe je elkaar kunt motiveren.

Een handanalyse met Nadine van Innerplace

Nadine van Innerplace kwam op bezoek en zij heeft hier een te gek filmpje over gemaakt. We hebben gesproken over de geschiedenis van het handlezen, de taboes die eromheen hangen en hoe het precies in zijn werk gaat. Benieuwd wat ik zoal ‘lees’? Bekijk dan het filmpje!

Veelgestelde vragen

Een handanalyse roept bij de meeste mensen allemaal vragen op; er zijn nogal wat fabeltjes en onduidelijkheden.
Hieronder geef ik antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat heb ik aan een handanalyse en waarom zou ik bij jou een afspraak maken?
Een handanalyse helpt je jouw unieke talent te ontdekken. Door je bewust te zijn van jouw talenten en kwaliteiten krijg je meer houvast in het leven. Je komt dichter bij jezelf, ontdekt waar je passie ligt en je maakt daardoor bewustere keuzes. Zowel in werk als privé.

Als handlezer vertel ik jou geen sprookjes, maar wel waar het op staat. Direct, down-to-earth, met een vleugje humor. Ik stel gerichte vragen, denk kritisch met je mee en geef praktische adviezen. Met mijn unieke werkwijze help ik jou een handje op weg.

Kun je met handlezen de toekomst voorspellen?
Om meteen met de deur in huis te vallen: NEE! Met de vorm van handlezen die ik beoefen, kan ik niet jouw toekomst voorspellen. Ik beoefen chirologie en dat is afgeleid van het Griekse cheir voor “hand” en logia “de studie van”. Door te kijken naar de lijnen in je hand, je huidpatronen en je handvorm is er een karakteranalyse te maken.

Het is wel zo dat als jij verandering doorvoert je handen dat laten zien. Figuurlijk gezien heb je de toekomst zelf in handen, letterlijk gezien is het voor mij niet te lezen.

Hoe kan het dan dat ik wel eens een dame zie (met een glazen bol) die handen leest en de toekomst voorspelt.
Er is nog een andere vorm van handlezen die chiromantie wordt genoemd. Dat is afgeleid van het Griekse cheir voor “hand” en manteia “het voorspellen”. Bij chiromantie worden enkel de lijnen van de linkerhand gelezen met als doel de toekomst te voorspellen. Deze ‘wijsheid’ mag alleen worden overgedragen van moeder op dochter en mag niet op schrift worden vastgelegd. Deze vorm wordt veelal door zigeuners beoefend. Aan jou te oordelen of dit juist is, ik houd mij daar verre van.

Hoe weet ik of je de waarheid zegt?
Bij alles wat ik jou vertel, vraag ik je of je jezelf daarin herkent. Aan jou te oordelen of dat zo is. Ik kan je verzekeren dat ik je eigenlijk niets nieuws zal vertellen. Door de waan van de dag kan je nog wel eens vergeten wie je werkelijk bent en een handanalyse kan helpen je weer bewust van jezelf te worden.
Is handleeskunde wetenschappelijk bewezen?
Handleeskunde is een eeuwenoude empirische wetenschap. Dat betekent dat het een wetenschap is die op ervaringen, feiten en conclusies is gebaseerd. Daarnaast wordt de studie gecombineerd met psychologisch inzicht en mensenkennis. Handleeskunde is dus niet wetenschappelijk bewezen, maar de studie is wel al ruim 5.000 jaar oud. Een kern van waarheid zit er na al die jaren zeker in.
Waar vindt handlezen zijn oorsprong?
Het handlezen is in India 5.000 jaar geleden ontstaan en via de handelsroutes in het Westen terecht gekomen.
Kan iedereen handen lezen?
Iedereen kan het leren, maar het is niet zo dat je na een boek erover gelezen te hebben een volleerd handlezer bent. Ik heb de 2,5 jarige opleiding ‘Handleeskunde’ bij Ellen Duim gevolgd en heel wat studie-uren besteed aan het bestuderen van handen. Nog steeds volg ik cursussen hierover, want het blijft een studie in beweging.
Kunnen de lijnen in je handen veranderen?
Voordat je op de wereld komt zijn de 3 primaire lijnen in je hand en de huidpatronen ontstaan. Als eerste vormt zich de levenslijn (willen), daarna de hartlijn (voelen) en tot slot de hoofdlijn (denken). Je handvorm en de stand van je vingers ligt vanaf je 14e levensjaar vast. Al deze lijnen en tekens zijn onveranderlijk.

In de loop van je verdere leven kunnen er verbindingslijnen tussen de primaire lijnen ontstaan en is het mogelijk dat er eilandjes worden gevormd in periodes waarin het wat minder gaat. Ook kunnen er lijnen ontstaan, die vervolgens verdwijnen als jij je bewust bent geworden van je patronen. Daarom is het ook aan te raden je handafdrukken te bewaren, want belangrijke veranderingen zijn na enige tijd zichtbaar in je handen.

Ik heb een korte levenslijn, dan zal ik zeker niet oud worden.
Je levenslijn geeft jouw levenskracht weer. Zowel fysiek als mentaal.  Een korte levenslijn geeft aan dat jouw energie wat sneller op is dan bij een ander; het heeft niets met de lengte van jouw leven te maken.
Is handlezen spiritueel?
Spiritueel is vandaag de dag een hippe term aan het worden voor alles dat met persoonlijke ontwikkeling te maken heeft. Het is niet zo dat ik energieën voel of ‘dingen van boven’ doorkrijg. Ik lees jouw handen en beoordeel dat met de kennis die ik over handlezen heb geleerd. Praktisch, nuchter en down-to-earth zodat je er ook echt iets aan hebt. Als jij dat spiritueel wil noemen, dan vind ik dat prima.
Ik ben op zoek naar de prins op het witte paard, kun jij zien wanneer die langskomt?
Helaas, was het maar zo’n feest. Er zijn wel relatielijnen in de handen te vinden, maar die zijn lastig te duiden. Ik ben sterk van mening dat je beter kunt weten wie jij bent en waar je voor staat, zodat je kunt kijken wie hier bij past. En hoe leuk voor die prins als hij een ware prinses vindt, dan een heks die worstelt met zichzelf.
Kun je zien wanneer en hoeveel kinderen ik krijg?
Er zijn kinderlijnen in je handen te vinden. Die geven echter de binding met kinderen in het algemeen aan dan jouw daadwerkelijke kinderen. Het kan dus zo zijn dat jouw neefje, buurmeisje of de dochter van je beste vriendin aanvoelt als jouw eigen kind, maar dat niet daadwerkelijk is.
Ik wil graag rijk worden. Kun je zien wanneer dat zover is?
Rijk en beroemd worden. Vandaag de dag lijkt dit de norm waar we naar streven. De vraag is alleen; word je er ook echt gelukkig van? Ik kan niet zien of jij rijkdom zal vergaren, evenmin of je beroemd gaat worden. Wat ik wel kan zien is waar jouw unieke talenten liggen en welke mogelijkheden er zijn om succesvol aan te pakken. Waar je voldoening uithaalt, of je graag gezien wil worden en op welke wijze je communiceert. Deze beginstappen kunnen de opstap zijn naar rijkdom en het mooie is dat ze jou ook gelukkig zullen maken want je gaat iets doen wat bij jou past.

En laten we eerlijk zijn: in feite ben je al rijk, want je hebt een schat aan talenten. Nu nog ontdekken en benutten!

Maak het uit of ik linkshandig of rechtshandig ben?
Het maakt niets uit of je links- of rechtshandig bent. Wel is het zo dat linkshandigen vaak gevoelsmensen zijn en rechtshandigen rationeler ingesteld kunnen zijn.

Overigens lees ik tijdens een handanalyse beide handen.

Wat voor inkt gebruik je bij het maken van een handafdruk?
Een handafdruk van beide handen wordt gemaakt bij een handanalyse. De inkt die ik hiervoor gebruik is dezelfde die de politie gebruikt. Het is inkt op waterbasis, dus no worries; even je handen onder de kraan met wat zeep en je handen zijn brandschoon.
Wordt een handanalyse vergoed uit de (basis)verzekering?
Ik ben niet bij een vereniging aangesloten en daarom is een vergoeding vanuit de (basis)verzekering niet mogelijk.

Is er nog iets aan de hand?

Neem gerust contact met mij op als je nog een vraag hebt of meer informatie wilt.