Handanalyse & Coaching

De Handcoach

Down to earth magic for goalgetters

De sleutel tot succes heb je zelf in de hand

Deze vorm van coaching geeft je nieuwe inzichten waardoor je bewust in actie komt

Twijfel je bij het maken van een keuze en ben je op zoek naar een handreiking? Een handanalyse geeft je de inzichten die je nodig hebt. Door je handen te laten analyseren ontdek je wie je in de kern bent, waardoor je in staat bent bewuste keuzes te maken. Door vervolgens verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven en in actie te komen, besef je dat je de sleutel tot succes zelf in de hand hebt.

“Toekomst voorspellen doe ik niet, wel laat ik je inzien hoe je de toekomst in eigen hand kunt nemen.”

Hoe werkt een handanalyse?

Handafdrukken

We starten de handanalyse met het maken van handafdrukken.

Analyseren

Vervolgens analyseer ik alle lijnen en tekens in jouw handen. Zij weerspiegelen jouw karakter. 

Nagaan

Met alle gekregen informatie ga je bij jezelf na welke waarden jij belangrijk vindt in het leven.

Doelen stellen

Tot slot bespreken we samen welke doelen jij op korte termijn kunt realiseren. 

De drie pijlers van een handanalyse

Neem de regie in handen

√ Investeer in zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling.

√ Vraag je altijd af wat jouw aandeel is in een bepaalde situatie.

√ Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen geluk en succes.

Steek je hand in eigen boezem

√ Verdiep je in je kernkwaliteiten, talenten & mogelijkheden.

√ Wees je bewust van je valkuilen en maak er je kracht van.

√ Accepteer jezelf zoals je bent met alles erop en eraan.

Zet je handen aan het werk

√ Bepaal welke doelen je op korte termijn wilt bereiken.

√ Maak in elke situatie een bewuste keuze die bij jou past.

√ Zet concrete stappen om je doelen te bereiken.

Voor wie?

Wil je erachter komen wie je bent en waar je voor staat? Ben je dat eeuwige getwijfel zat? Is het tijd om knopen door te hakken? Dan bied ik jou graag een helpende hand!

Er zijn tal van mogelijkheden, maar soms is het lastig kiezen. Hoe weet je wat het beste voor je is? Een handanalyse kan jou hierbij helpen. Het geeft inzicht in je kernkwaliteiten. Je komt erachter waar je goed in bent. Wat jou uniek maakt. Ook maakt het je bewust van je valkuilen. Wat houdt jou tegen? Een handanalyse laat je inzien dat je goud in handen hebt en alles mogelijk is. Zolang je maar dicht bij jezelf blijft.

Waarom handen?

Jouw handen zijn een rechstreekse uiting voor wat zich in jouw hoofd afspeelt. Voor alles wat jij bedenkt heb je uiteindelijk jouw handen nodig om tot actie over te gaan. 

Dat betekent dat elke lijn en elk teken iets weergeeft over jouw karakter. Niet voor niets schreef de bekende psycholoog Carl Gustav Jung over het analyseren van handen: “De handen, waarvan de vorm en het functioneren zo innig zijn verweven met de psyche, kunnen op sprekende en dus verstaanbare wijze uitging geven aan de psychologische eigenheid, d.w.z. het menselijk karakter”.

Mijn aanpak

Ik ben iemand die gerichte vragen stelt, kritisch met je meedenkt, oplossingsgericht te werk gaat, maar bovenal iemand die direct en to the point zegt waar het opstaat. 

Door mijn 2,5 jarige opleiding Handleeskunde te combineren met mijn kennis en ervaring uit de NLP en het oplossingsgericht coachen kan ik jou praktische handvatten geven. Geen vaag gelul, maar inzichten en adviezen waar je echt iets aan hebt. Zodat jij verder kunt groeien!

Mijn coaching bestaat daarom niet uit meerdere sessies, maar één to the point sessie waarin je handen centraal staan en jij direct tot actie over zal gaan.

Ervaringen Handanalyse

Deze handjes gingen de lucht in…

|

“Één van de belangrijkste en handigste (ha!) dingen was wel het inzicht dat ik vaak veel meer doe dan van me gevraagd wordt en dat ik de neiging heb daar ‘onzichtbaar’ in te zijn. Aangezien ik als freelancer werk is het natuurlijk veel beter om helder te laten zien aan mensen wat ik doe en gedaan heb. Dat heb ik direct toegepast en dat voelt op alle vlakken goed en duidelijk (voor mezelf, maar ook mensen met wie ik ben en werk).

Al met al heb ik een heel goed gevoel over gehouden aan de inzichten die je hebt gegeven. Ik was op het moment dat ik je bezocht even kwijt wat ook alweer mijn bedoeling was. De handanalyse heeft me geholpen om hier duidelijker richting in te krijgen.”

Lisa van Middelaar

|

“Ik heb onwijs veel gehad aan de handanalyse, het gaf me veel duidelijkheid over waarom ik bijvoorbeeld bepaalde dingen doe. Na de eerste 10 minuten was ik al versteld van alle informatie, dus zeker na dat uurtje heb je een hele bak informatie over je heen gekregen. Daarom vond ik het super fijn dat ik het had opgenomen zodat ik het nog regelmatig terug kan luisteren.

Zelfs nu een aantal maanden verder, vallen er nog steeds wel eens kwartjes! ‘Tsja, zo ben ik nou eenmaal. Het staat in m’n handen’ denk ik dan regelmatig. Een geruststellende gedachte.”

Nienke van de Water

Een handanalyse wordt op verschillende manieren aangeboden

Individuele handanalyse

De handanalyse duurt 1,5 uur. Dit is inclusief het maken van de handafdrukken. Tijdens de handanalyse mag je een geluidsopname maken, wat heel makkelijk werkt met de dictafoonfunctie op je mobiel. Na de handanalyse werk je jouw belangrijkste waarden uit als fijn geheugensteuntje. Vervolgens bespreken we welke doelen je op korte termijn kunt realiseren. Tot slot krijg je jouw handafdrukken mee in een gouden lijst. De limited edition tas zorgt ervoor dat je alles handzaam kunt vervoeren.

€189,-

incl. BTW

Duo handanalyse

Jullie krijgen allebei een uitgebreide handanalyse. Tijdens de handanalyse mogen jullie een geluidsopname maken, wat heel makkelijk werkt met de dictafoonfunctie op je mobiel. Na de handanalyse werken jullie je eigen belangrijkste waarden uit als fijn geheugensteuntje. Vervolgens verdiepen we ons in de kracht en de uitdaging van jullie vriendschap of relatie. Tot slot krijgen jullie allebei de handafdrukken mee in een gouden lijst. De limited edition tas zorgt ervoor dat jullie alles handzaam kunnen vervoeren. De sessie duurt zo’n 2,5 uur in totaal. Dit is inclusief het maken van de handafdrukken. 

€349,-

incl. BTW
Meer informatie

Door een duo handanalyse leer je niet alleen veel over jezelf, maar ook over de ander. Deze vele inzichten zorgen voor een prachtige verdieping in jullie vriendschap of relatie.

  • Ontdek jouw kernwaarden en die van je vriend(in).
  • Krijg inzicht in jouw mogelijkheden, maar ook in die van de ander.
  • Kom te weten waar de kracht en de uitdaging ligt in jullie vriendschap of relatie.
  • Ondervind elkaars manier van communiceren, waardoor je elkaar beter zult begrijpen.
  • Kom erachter hoe je elkaar kunt motiveren om in actie te komen.

Business coaching

Ben jij een ondernemer en weet je niet zo goed hoe je jezelf en/of je product moet verkopen? Dan is deze variant van business coaching een ideale handreiking. Je ontvangt niet alleen een uitgebreide handanalyse, ook verdiepen we ons in jou als ondernemer en hoe je over jezelf naar de buitenwereld communiceert. Deze sessie duurt 3 uur in totaal en is inclusief een kleine vinger aan de pols 3 weken later.

De voordelen van mijn helpende hand

√ Je krijgt inzicht in je mogelijkheden.
√ Je ontdekt waar je talenten liggen.
√ Je weet jouw kernkwaliteiten te benoemen.
√ Je achterhaalt welke activiteiten energie geven.
√ Je gaat (sneller) keuzes maken.
√ Je leert grenzen te stellen en bewust nee te zeggen.
√ Je komt in actie.
√ Je maakt je dromen waar.

Na een handanalyse maak jij het volgende statement:

“Ik weet wie ik ben, wat ik belangrijk vind en wat ik waard ben. Hierdoor maak ik bewuste keuzes die bij mij passen. Ik weet dat ik de sleutel tot succes zelf in de hand heb. Hier handel ik ook naar. Kom maar op. Ik ben klaar voor de toekomst!”

Ervaringen Duo handanalyse

Deze handjes gingen dubbel zo hoog de lucht in…

|

“Samen met mijn partner heb ik een uitgebreidere handanalyse gedaan. Vooral uit nieuwsgierigheid, maar het overtrof al onze verwachtingen. Zo leerzaam met inzichten waardoor dingen ineens op hun plek vallen. Melissa’s positieve aanpak en praktische tips waar je direct wat mee kunt, maakt het vooral heel leuk om op deze manier eens stil te staan bij wie je bent. Ongelooflijk dat dit allemaal in je handen geschreven staat…
Een absolute aanrader!”

Nicole van de Velde

|

“Waanzinnig wat er uit je handen te lezen is. Echt ik vond alles zo treffend!! Zeker een aanrader als je eens meer wilt weten over je kernkwaliteiten. Ook superleuk om met een vriendin te doen. Je leert elkaar beter kennen, je kan beter begrijpen waarop je klikt en je weet op welke punten je elkaar kan versterken. Ik vond het erg waardevol en mooi om samen met mijn vriendin een handanalyse te doen.”

Mariëlla Vink

Een handanalyse met Nadine van Innerplace

Nadine van Innerplace kwam op bezoek en zij heeft hier een te gek filmpje over gemaakt. We hebben gesproken over de geschiedenis van het handlezen, de taboes die eromheen hangen en hoe het precies in zijn werk gaat. Benieuwd wat ik zoal ‘lees’? Bekijk dan het filmpje!

Veelgestelde vragen

Een handanalyse roept bij de meeste mensen allemaal vragen op. Er zijn nogal wat fabeltjes en onduidelijkheden.
Hieronder geef ik antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat heb ik aan een handanalyse en waarom zou ik bij jou een afspraak maken?

Een handanalyse helpt je jouw unieke talent te ontdekken. Door je bewust te zijn van jouw kernkwaliteiten krijg je meer houvast in het leven. Je komt dichter bij jezelf, waardoor je makkelijker bewuste keuzes zal maken. Zowel in werk als privé.

Als handlezer vertel ik jou geen sprookjes, maar wel waar het op staat. Direct, met wat humor en down to earth. Ik stel gerichte vragen, denk kritisch met je mee en geef praktische adviezen. Met mijn unieke werkwijze help ik jou graag een handje op weg.

Kun je met handlezen de toekomst voorspellen?

Om meteen met de deur in huis te vallen: NEE! Met de vorm van handlezen die ik beoefen, kan ik niet jouw toekomst voorspellen. Ik beoefen chirologie en dat is afgeleid van het Griekse cheir voor “hand” en logia “de studie van”. Door te kijken naar de lijnen in je hand, je huidpatronen en je handvorm is er een karakteranalyse te maken.

Het is wel zo dat als jij verandering doorvoert je handen dat laten zien. Figuurlijk gezien heb je de toekomst zelf in handen, letterlijk gezien is het voor mij niet te lezen.

“Hoe kan het dan dat ik wel eens een dame zie (met een glazen bol) die handen leest en de toekomst voorspelt?” 
Er is nog een andere vorm van handlezen die chiromantie wordt genoemd. Dat is afgeleid van het Griekse cheir voor “hand” en manteia “het voorspellen”. Bij chiromantie worden enkel de lijnen van de linkerhand gelezen met als doel de toekomst te voorspellen. Deze ‘wijsheid’ mag alleen worden overgedragen van moeder op dochter en mag niet op schrift worden vastgelegd. Deze vorm wordt veelal door zigeuners beoefend. Aan jou te oordelen of dit juist is, ik houd mij daar verre van.

Hoe weet ik of je de waarheid zegt?

Bij alles wat ik jou vertel, vraag ik je of je jezelf daarin herkent. Aan jou te oordelen of dat zo is. Ik kan je verzekeren dat ik je eigenlijk niets nieuws zal vertellen. Door de waan van de dag kan je nog wel eens vergeten wie je werkelijk bent en een handanalyse kan helpen je weer bewust van jezelf te worden. De enige die 100% zeker weet of ik de waarheid vertel ben jij zelf.

Is handleeskunde wetenschappelijk bewezen?
Handleeskunde is een eeuwenoude empirische wetenschap. Dat betekent dat het een wetenschap is die op ervaringen, feiten en conclusies is gebaseerd. Daarnaast wordt de studie gecombineerd met psychologisch inzicht en mensenkennis. Handleeskunde is dus niet wetenschappelijk bewezen, maar de studie is wel al ruim 5.000 jaar oud. Een kern van waarheid zit er na al die jaren zeker in.
Waar vindt handlezen zijn oorsprong?
Het handlezen is in India 5.000 jaar geleden ontstaan en via de handelsroutes in het Westen terecht gekomen.
Kan iedereen handen lezen?

Iedereen kan het leren, maar het is niet zo dat je na een boek erover gelezen te hebben een volleerd handlezer bent. Ik heb de 2,5 jarige opleiding Handleeskunde bij Ellen Duim gevolgd en heel wat studie-uren besteed aan het bestuderen van handen. Nog steeds volg ik cursussen hierover, want het blijft een studie in beweging.

Kunnen de lijnen in je handen veranderen?
Voordat je op de wereld komt zijn de 3 primaire lijnen in je hand en de huidpatronen ontstaan. Als eerste vormt zich de levenslijn (willen), daarna de hartlijn (voelen) en tot slot de hoofdlijn (denken). Je handvorm en de stand van je vingers ligt vanaf je 14e levensjaar vast. Al deze lijnen en tekens zijn onveranderlijk.

In de loop van je verdere leven kunnen er verbindingslijnen tussen de primaire lijnen ontstaan en is het mogelijk dat er eilandjes worden gevormd in periodes waarin het wat minder gaat. Ook kunnen er lijnen ontstaan, die vervolgens verdwijnen als jij je bewust bent geworden van je patronen. Daarom is het ook aan te raden je handafdrukken te bewaren, want belangrijke veranderingen zijn na enige tijd zichtbaar in je handen.

Ik heb een korte levenslijn, dan zal ik zeker niet oud worden.
Je levenslijn geeft jouw levenskracht weer. Zowel fysiek als mentaal.  Een korte levenslijn geeft aan dat jouw energie wat sneller op is dan bij een ander; het heeft niets met de lengte van jouw leven te maken.
Is handlezen spiritueel?

Spiritueel is vandaag de dag een hippe term aan het worden voor alles dat met persoonlijke ontwikkeling te maken heeft. Het is niet zo dat ik energieën voel of ‘dingen van boven’ doorkrijg. Ik lees jouw handen en beoordeel dat met de kennis die ik over handlezen heb geleerd. Praktisch, nuchter en down-to-earth zodat je er ook echt iets aan hebt. Als jij dat spiritueel wilt noemen, dan vind ik dat prima.

Ik ben op zoek naar de prins op het witte paard, kun jij zien wanneer die langskomt?
Helaas, was het maar zo’n feest. Er zijn wel relatielijnen in de handen te vinden, maar die zijn lastig te duiden. Ik ben sterk van mening dat je beter kunt weten wie jij bent en waar je voor staat, zodat je kunt kijken wie hier bij past. En hoe leuk voor die prins als hij een ware prinses vindt, dan een heks die worstelt met zichzelf.
Kun je zien wanneer en hoeveel kinderen ik krijg?

Er zijn kinderlijnen in je handen te vinden. Die geven echter de binding met kinderen in het algemeen aan dan jouw daadwerkelijke kinderen. Het kan dus zo zijn dat jouw neefje, buurmeisje of de dochter van je beste vriendin aanvoelt als jouw eigen kind, maar dat niet daadwerkelijk is. Dus nee; ik kan niet zien hoeveel kinderen je krijgt.

Ik wil graag rijk worden. Kun je zien wanneer dat zover is?

Rijk en beroemd worden. Vandaag de dag lijkt dit de norm waar we naar streven. De vraag is alleen; word je er ook echt gelukkig van? Ik kan niet zien of jij rijkdom zal vergaren, evenmin of je beroemd gaat worden. Wat ik wel kan zien is waar jouw unieke talenten liggen en welke mogelijkheden er zijn om succesvol aan te pakken. Waar je voldoening uithaalt, of je graag gezien wilt worden en op welke wijze je communiceert. Deze beginstappen kunnen de opstap zijn naar rijkdom en het mooie is dat ze jou ook gelukkig zullen maken want je gaat iets doen wat bij jou past.

En laten we eerlijk zijn: in feite ben je al rijk, want je hebt een schat aan talenten. Nu nog ontdekken en benutten!

Maak het uit of ik linkshandig of rechtshandig ben?

Het maakt niets uit of je links- of rechtshandig bent. Wel is het zo dat linkshandigen vaker gevoelsmensen zijn.

Overigens lees ik tijdens een handanalyse beide handen.

Wat voor inkt gebruik je bij het maken van een handafdruk?

De inkt die ik gebruik bij het maken van de handafdrukken is op waterbasis. No worries; even je handen onder de kraan met wat zeep en je handen zijn brandschoon. Overigens is het dezelfde inkt die de politie ook gebruikt bij het maken van vingerafdrukken. 

Wordt een handanalyse vergoed uit de (basis)verzekering?
Ik ben niet bij een vereniging aangesloten en daarom is een vergoeding vanuit de (basis)verzekering niet mogelijk.

Is er nog iets aan de hand? Heb je een vraag of wil je meer informatie?

Neem dan contact met mij op!