fbpx

Veelgestelde vragen

Een handanalyse roept bij de meeste mensen allemaal vragen op. Er zijn nogal wat fabeltjes en onduidelijkheden. Hieronder geef ik antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat heb ik aan een handanalyse en waarom zou ik bij jou een afspraak maken?

Een handanalyse helpt bij het ontdekken van jouw unieke kernkwaliteiten. Door aan de slag te gaan met jouw persoonlijk handboek zal je keuzes gaan maken die bij jou passen. Dit zorgt voor meer innerlijke rust, plezier in wat je doet en succes. 

Als handlezer vertel ik jou geen sprookjes, maar wel waar het op staat. Direct, met wat humor en down to earth. Ik stel gerichte vragen, denk kritisch met je mee en geef praktische adviezen. Met mijn unieke werkwijze help ik jou graag een handje op weg.

Kun je met handlezen de toekomst voorspellen?

Om meteen met de deur in huis te vallen: NEE! Met de vorm van handlezen die ik beoefen, kan ik niet jouw toekomst voorspellen. Ik beoefen chirologie en dat is afgeleid van het Griekse cheir voor “hand” en logia “de studie van”. Door te kijken naar de lijnen in je hand, je huidpatronen en je handvorm is er een karakteranalyse te maken.

Het is wel zo dat als jij verandering doorvoert je handen dat laten zien. Figuurlijk gezien heb je de toekomst zelf in handen, letterlijk gezien is het voor mij niet te lezen.

“Hoe kan het dan dat ik wel eens een dame zie (met een glazen bol) die handen leest en de toekomst voorspelt?” 
Er is nog een andere vorm van handlezen die chiromantie wordt genoemd. Dat is afgeleid van het Griekse cheir voor “hand” en manteia “het voorspellen”. Bij chiromantie worden enkel de lijnen van de linkerhand gelezen met als doel de toekomst te voorspellen. Deze ‘wijsheid’ mag alleen worden overgedragen van moeder op dochter en mag niet op schrift worden vastgelegd. Deze vorm wordt veelal door zigeuners beoefend. Aan jou te oordelen of dit juist is, ik houd mij daar verre van.

Hoe weet ik of je de waarheid zegt?

Bij alles wat ik jou vertel, vraag ik je of je jezelf daarin herkent. Aan jou te oordelen of dat zo is. Ik kan je verzekeren dat ik je eigenlijk niets nieuws zal vertellen. Door de waan van de dag kan je nog wel eens vergeten wie je werkelijk bent en een handanalyse kan helpen je weer bewust van jezelf te worden. De enige die 100% zeker weet of ik de waarheid vertel ben jij zelf.

Is handleeskunde wetenschappelijk bewezen?

Handleeskunde is een eeuwenoude empirische wetenschap. Dat betekent dat het een wetenschap is die op ervaringen, feiten en conclusies is gebaseerd. Daarnaast wordt de studie gecombineerd met psychologisch inzicht en mensenkennis. Handleeskunde is dus niet wetenschappelijk bewezen, maar de studie is wel al ruim 5.000 jaar oud. Een kern van waarheid zit er na al die jaren zeker in.

Overigens baseert de wetenschap zich op dingen die er al zijn. Dus in die zin kun je je ook afvragen wat het nut zou zijn van de wetenschappelijke bewijsbaarheid. 

Waar vindt handlezen zijn oorsprong?
Het handlezen is in India 5.000 jaar geleden ontstaan en via de handelsroutes in het Westen terecht gekomen.
Kan iedereen handen lezen?

Iedereen kan het leren, maar het is niet zo dat je na een boek erover gelezen te hebben een volleerd handlezer bent. Ik heb een 2,5 jarige opleiding Handleeskunde gevolgd en heel wat studie-uren besteed aan het bestuderen van handen. Nog steeds volg ik cursussen hierover, want het blijft een studie in beweging.

Kunnen de lijnen in je handen veranderen?
Voordat je op de wereld komt zijn de 3 primaire lijnen in je hand en de huidpatronen ontstaan. Als eerste vormt zich de levenslijn (willen), daarna de hartlijn (voelen) en tot slot de hoofdlijn (denken). Je handvorm en de stand van je vingers ligt vanaf je 14e levensjaar vast. Al deze lijnen en tekens zijn onveranderlijk. In de loop van je verdere leven kunnen er verbindingslijnen tussen de primaire lijnen ontstaan en is het mogelijk dat er eilandjes worden gevormd in periodes waarin het wat minder gaat. Ook kunnen er lijnen ontstaan, die vervolgens verdwijnen als jij je bewust bent geworden van je patronen. Daarom is het ook aan te raden je handafdrukken te bewaren, want belangrijke veranderingen zijn na enige tijd zichtbaar in je handen.
Ik heb een korte levenslijn, dan zal ik zeker niet oud worden.
Je levenslijn geeft jouw levenskracht weer. Zowel fysiek als mentaal.  Een korte levenslijn geeft aan dat jouw energie wat sneller op is dan bij een ander; het heeft niets met de lengte van jouw leven te maken.
Is handlezen spiritueel?

Spiritualiteit omvat alles dat wat jij doet op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Wil jij groeien dan ga je automatisch het pad op van spiritualeit. Dus in die zin is handlezen zeker spiritueel.

Het is alleen niet zo dat ik energieën voel of ‘dingen van boven’ doorkrijg. Ik lees jouw handen en beoordeel dat met de kennis die ik over handlezen heb geleerd. Praktisch, nuchter en down-to-earth zodat je er ook echt iets aan hebt.

Ik ben op zoek naar de prins op het witte paard, kun jij zien wanneer die langskomt?
Helaas, was het maar zo’n feest. Er zijn wel relatielijnen in de handen te vinden, maar die zijn lastig te duiden. Ik ben sterk van mening dat je beter kunt weten wie jij bent en waar je voor staat, zodat je kunt kijken wie hier bij past. En hoe leuk voor die prins als hij een ware prinses vindt, dan een heks die worstelt met zichzelf.
Kun je zien wanneer en hoeveel kinderen ik krijg?

Er zijn kinderlijnen in je handen te vinden. Die geven echter de binding met kinderen in het algemeen aan dan jouw daadwerkelijke kinderen. Het kan dus zo zijn dat jouw neefje, buurmeisje of de dochter van je beste vriendin aanvoelt als jouw eigen kind, maar dat niet daadwerkelijk is. Dus nee; ik kan niet zien hoeveel kinderen je krijgt.

Ik wil graag rijk worden. Kun je zien wanneer dat zover is?

Rijk en beroemd worden. Vandaag de dag lijkt dit de norm waar we naar streven. De vraag is alleen; word je er ook echt gelukkig van? Ik kan niet zien of jij rijkdom zal vergaren, evenmin of je beroemd gaat worden. Wat ik wel kan zien is waar jouw unieke talenten liggen en welke mogelijkheden er zijn om succesvol aan te pakken. Waar je voldoening uithaalt, of je graag gezien wilt worden en op welke wijze je communiceert. Deze beginstappen kunnen de opstap zijn naar rijkdom en het mooie is dat ze jou ook gelukkig zullen maken want je gaat iets doen wat bij jou past.

En laten we eerlijk zijn: in feite ben je al rijk, want je hebt een schat aan kernkwaliteiten. Nu nog ontdekken en benutten!

Maak het uit of ik linkshandig of rechtshandig ben?

Het maakt niets uit of je links- of rechtshandig bent. Wel is het zo dat linkshandigen vaker gevoelsmensen zijn.

Overigens lees ik tijdens een handanalyse beide handen.

Wat voor inkt gebruik je bij het maken van een handafdruk?

De inkt die ik gebruik bij het maken van de handafdrukken is op waterbasis. No worries; even je handen onder de kraan met wat zeep en je handen zijn brandschoon. Overigens is het dezelfde inkt die de politie ook gebruikt bij het maken van vingerafdrukken. 

Wordt een handanalyse vergoed uit de (basis)verzekering?
Ik ben niet bij een vereniging aangesloten en daarom is een vergoeding vanuit de (basis)verzekering niet mogelijk.