Als ik handen analyseer kijk ik naar de gehele hand. Ik analyseer de handvorm, de stand van de vingers en de lijnen en huidpatronen. Vanuit de Hindoestaanse handleeskunde wordt enkel de duim gelezen. In India schijnen er zelfs speciale duimlezers te zijn! Er wordt dan gekeken naar de lengte en vorm van de duim, naar de lengte van de kootjes, de soepelheid en de afstand van de duim tot de hand. Er is dus alleen al uit de duim ontzettend veel informatie te halen.

Heerser van de handHandcoach_Handlezen_Duim

De duim wordt de heerser van de hand genoemd. Misschien sta je er niet bij stil, maar jouw duim zorgt ervoor dat je iets kunt vastpakken. Dat je iets naar jouw hand kunt zetten. Vanwege deze eigenschap kun je invloed uitoefenen
in het dagelijks leven. Je duim zorgt er letterlijk en figuurlijk voor dat je met iets resultaat kunt behalen. Het laat jouw wilskracht zien.

Benieuwd wat het betekent als je een ring om je duim draagt? Lees het in deze blog!

 

3 gebieden van je duim

Je duim is op te delen in 3 gebieden: het nagelkootje, het palmkootje en de Venusberg.

Het bovenste kootje is het nagelkootje en staat voor willen. Het laat zien hoeveel doorzettingsvermogen jij bezit. Het middelste kootje is het palmkootje en staat voor jouw logisch denken en handelen. De Venusberg is geen kootje, maar dit is het gebied onder je duim in de palm van je hand. Dit gebied staat voor jouw gevoelswereld.

Een prachtig mooi gegeven als al deze drie gebieden met elkaar in balans zijn, dan ben je namelijk in staat jouw grootsheid in de wereld neer te zetten.

 

Lengte van je duim

Je kunt de lengte van jouw duim meten door je duim ontspannen tegen je wijsvinger aan te leggen. Komt je duim tegen het onderste kootje van je wijsvinger aan, dan heb je een korte duim. Komt je duim in het midden van het onderste kootje van je wijsvinger uit, dan heb je een gemiddelde duim. Komt je duim daarboven uit, dan heb je een lange duim.

Korte duim

Als je een korte duim hebt dan ben je een vriendelijk, meegaand persoon. Je laat je liever leiden en motiveren door anderen. Hierdoor kun je nog weleens moeite hebben met het maken van keuzes of het opkomen van je eigen behoeften.

Gemiddelde duim

Als je een gemiddelde duim hebt dan heb je een sterke wilskracht. Je weet goed wat je wil en gaat resultaatgericht te werk. Je houdt er niet van om te verliezen. Emoties zal je niet snel uiten. Met kritiek kun je slecht overweg.

Lange duim

Als je een lange duim hebt dan ben je een harde werker. Iemand die niet uit is op eigen gewin, maar het belangrijk vindt om gezamenlijk tot een resultaat te komen. Daarom weet je anderen goed te motiveren en te stimuleren.

 

Oefening

Vouw je handen eens in elkaar. Welke duim ligt bovenop? Jouw linker- of rechterduim? En als je dit nu eens omdraait hoe voelt dat voor je?

Ligt je linkerduim bovenop en voelt dat het fijnst? Dan ben jij iemand die zichzelf gevoelsmatig zal uiten. Voelt het prettiger als jouw rechterduim bovenop ligt? Dan ben jij iemand die zichzelf rationeel zal uiten.

 

Hoe zit dat bij jou?

Zoals gezegd is er ontzettend veel informatie uit je duim te halen. Binnenkort zal ik er nog meer over vertellen. Maar voor nu ben ik benieuwd wat voor duim jij hebt. Heb jij een korte, gemiddelde of lange duim? En herken je jezelf hierin? Laat het me weten in een reactie!