fbpx

Tips en adviezen om jezelf te ontwikkelen

Mijn favorieten 

Welk boek raad jij aan om meer te weten te komen over de maanstanden of handlezen? Waar heb jij je opleiding gevolgd? Met welk programma verstuur jij je e-mails? 

Regelmatig krijg ik vragen waar ik mijn kennis vandaan haal. Vooral boeken zijn erg populair om te weten. Ook krijg ik vaak de vraag welke software ik gebruik om mijn business soepel te laten verlopen.

Daarom heb ik een lijstje met mijn ultieme favorieten gemaakt. Deze boeken, software en documentaires hebben mijn leven op een positieve manier veranderd, en anders naar zaken laten kijken. Letterlijk, figuurlijk en alles er tussen in.

Sommige van deze links zijn affiliate links. Wanneer jij iets koopt door op deze link te klikken kost het jou niets meer, maar ontvang ik een kleine commissie. Hiermee financier ik mijn vaste grafisch vormgever die de meest gave content op Instagram maakt. Dus mocht je mij nog niet volgen, weet dat mijn Instagramaccount een waar cadeautje is!

Favoriete boeken

Als van jongs af aan ben ik fan van de bibliotheek en verslind ik boeken. Thrillers blijven mijn favoriet, maar op het gebied van spiritualtieit en persoonlijke ontwikkeling heb ik zeker een aantal favorieten.

Als het gaat om de maan en astrologie, dan vind ik de boeken van Yasmin Boland echt een aanrader. Haar schrijfstijl is helder en duidelijk. Geen moeilijke taal, maar gewoon waar het om gaat. Als die-hard fan wilde ik ook perse een foto met haar. So I did:).

Het boek De creatiespiraal mag dan heel oud zijn, in feite is de inhoud actueler dan ooit. Zelf maak ik gebruik van deze wijsheden in combinatie met de cyclus van de maan. Hiermee ga je pas écht manifesteren.

Mijn opleiding handlezen heb ik gevolgd bij Ellen Duim. What’s in a name! Haar Handleesboek is een praktisch boek waarmee je goed uit de voeten, of euh handen, komt!

Ik heb ooit eens een workshop numerologie bij Gerrit Jansen gevolgd. Een merkwaardige man die echt op alles wel een antwoord heeft met getallen. Om eerlijk te zijn spreken sommige numerologen zich ontzettend tegen. Hoewel dit boek iets duurder is, is het wel meest volledige én praktische boek op het gebied van numerologie dat ik ken. 

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel zelfhulpboeken. Ik kan niet zeggen dat er één ultiem boek is dat alles vertelt wat je moet weten. Kan ook helemaal niet als je het mij vraagt. Naar mijn idee blijf je, je hele leven lang in ontwikkeling. Hoe dan ook helpen deze boeken jou in ieder geval een handje bij op weg! 

Als het gaat om mindset dan is Jen Sincero daar een koningin in. Lees haar boeken zeker als je jouw kijk op geld wilt veranderen. Kelly Weekers is hier een mooie aanvulling op. In haar boek lees je heel duidelijk wat mindset is en wat het doet. Het boek Miracle morning hielp mij een fijn ochtendritueel te ontwikkelen. De meest succesvolle mensen hebben voor zichzelf een vaste ochtendroutine. Wil jij alles uit jezelf én het leven halen? Ontwikkel dit dan ook. 

Favoriete software

In de drie jaar dat ik nu onderneem heb ik tal van programma’s gebruikt. Het ene vond ik wat succesvoller dan het andere. Oftwel, het ene was een blijvertje en de andere deed ik heel snel de deur weer uit. Wil je groeien met je business? Maak dan zeker gebruik van onderstaande programma’s.

Boekhouding via Moneybird
Als ik je één ding mag adviseren dan is het vanaf dag 1 van je onderneming te beginnen met een goede administratie. Ik heb serieus een week gedaan om alles vanuit 2018 kloppend te krijgen. Echt bespaar jezelf dit en schaf een online boekhoudsysteem aan. Ik heb zelf Moneybird en het is zo makkelijk in gebruik. Tijd = geld en hoewel het programma €30,- per maand kost, heb je dit er zo uit verdiend. Wil je het uitproberen? Meld je dan aan via deze link. Dan krijg je de eerste 4! maanden gratis.

Websitehosting via One.com
Mijn website laat ik via One.com hosten. Ik heb een professional plus pakket en vindt het relaxed dat ik meerdere websites hieronder kan laten vallen. De prijs valt mij ook enorm mee en de klantenservice is snel. Als je jezelf aanmeld via deze link dan ontvang je €14,- korting op een hostingpakket.

Nieuwsbrieven via Active Campaign/Mailblue
Voor het versturen van mijn nieuwsbrieven maak ik gebruik van Mailblue. Dit is de Nederlandse variant van Active Campaign. Ik vind het een heel fijn programma, waarmee ik gerichte e-mails kan versturen.

Instagramplanning via Tailwind
Mijn posts op Instagram plan ik via het programma Tailwind. Ik vind dit één van de meest gebruiksvriendelijke programma’s. Sowieso adviseer ik je via een planningstool te werken. Het is stukken efficiënter er één dag per maand of week goed voor te zitten, dan er elke dag mee bezig te zijn. Via deze link krijg je $15 dollar korting op het plus abonnement. Probeer het eerst eens twee weken gratis uit, wedden dat je instantfan wordt:)

Online leeromgeving via Huddle
Ik bied diverse online curssussen en hiervoor maak ik gebruik van online leeromgeving Huddle. Er zijn meer online leeromgevingen, maar ik heb om twee redenen voor Huddle gekozen. Ten eerste is het een Nederlandstalig bedrijf en vind ik Nederlandstalige ondersteuning gewoon prettig. Ten tweede betaal je een vast tarief per maand, kwartaal of jaar. Dat is veel voordeliger dan betalen per klant (je wilt gaan groeien toch?!). Klik hier voor meer informatie en probeer het kosteloos 14 dagen gratis uit.

Betaalsysteem via Plug and Pay
De meeste betalingen via de website laat ik verlopen via Plug and Pay. Het betalingssysteem kan ik laten ‘werken’ met Mailblue en Mollie. Als er iemand een bestelling plaatst kan ik aan de achterkant instellen welke e-mail er moet worden verzonden. En dat scheelt echt enorm veel tijd! Ook fijn dat alle betalingen op één overzichtelijk punt binnenkomen. En mocht ik je nog niet overtuigd hebben: je kunt jouw betalingspagina aanpassen met de door jouw gewenste kleuren en teksten. Klik hier voor meer informatie en probeer het kosteloos 14 dagen gratis uit.

Systemen koppelen via Zapier
Naast een goede boekhouding zou ik je willen adviseren zoveel mogelijk in je business te systematiseren. Zapier is een programma dat jou hierbij ontzettend goed kan helpen. Het zorgt er namelijk voor dat programma’s met elkaar kunnen ‘communiceren’. Dit scheelt zoveel tijd. Het programma werkt met tasks, oftewel taken. Afhankelijk hoeveel programma’s je met elkaar laat communiceren, en hoeveel taken daarbij uitgevoerd dienen te worden, kom je bij de betaalde opties terecht. Maar dan alsnog wegen de kosten niet op ten opzichte van de hoeveelheid tijd die alles jou bespaart.

Kalender Calendly
Heb jij een business waarbij klanten een afspraak met jou kunnen maken? Bespaar jou én je klant dan een hoop tijd en moeite door gebruik te maken van een kalender. Daarnaast voorkom je uitval. Je wilt niet weten hoeveel mensen er afhaken als je niet duidelijk je beschikbaarheid kenbaar maakt. En dit geld overigens ook voor je aanbod en prijzen. Hoe duidelijker jij bent, hoe beter jouw klant zijn of haar verwachtingen kan managen.

Zelf maak ik gebruik van Calendly. Hier is een gratis variant van en het programma is heel makkelijk in gebruik.

Favoriete documentaires

Ik heb diverse documentaires bekeken. Met name die van topsporters vind ik het meest interessant. Zij hebben een ontzettend grote drive om tot het maximale te gaan. Allemaal hebben ze één ding gemeen. Dat is een droom hebben, en niet opgeven totdat die droom is bereikt.

Zo vinden sommigen Cristiano Ronaldo een ontzettende arrogante l**. Wat men vaak niet weet is dat hij eigenlijk ongewenst was. Zijn moeder heeft zelfs opzettelijk geprobeerd een miskraam uit te lokken. Als je zo ongewenst op de wereld komt, is het een wonder dat je de absolute top van voetbal weet te behalen. Zijn ijver bracht hem ver, zo niet overal. Dus tsja; is hij arrogant of heeft hij gewoon keihard zijn droom waargemaakt?! Dus mijn ultieme tip is het kijken naar documentaires over topsporters of rasartiesten.

Voorheen vond ik het nog wel eens lastig mezelf kwetsbaar op te stellen. Ik ben heel erg opgegroeid met het idee dat huilen een teken van zwakte is. Deze documentaires hebben mijn kijk daarop 180 graden gedraaid. Als je Netflix hebt kijk dan zeker de documentaires I’m not your guru van Tony Robbins en The call to courage van Brené Brown.

Daarnaast is de documentaire Heal interessant, omdat het de holistische kijk op genezing belicht. Ik geloof zeker dat mindset een middel kan zijn om jezelf te genezen. Echter is deze documentaire wel heel erg Amerikaans en zijn sommige dingen naar mijn idee iets teveel uit zijn verband gerukt. Hoe dan ook wel een aanrader om je kijk op de reguliere zorg eens onder de loep te nemen.