fbpx

Toen eind 2019 in China de eerste persoon met het Coronavirus besmet raakte had niemand kunnen bedenken dat het virus een wereldwijde pandemie zou veroorzaken. In de eerste plaats vind ik het verschrikkelijk dat iedereen op aarde hiermee te maken krijgt. Want het gaat niet alleen om de ziekte, ook treft het onze economie hard. Heel hard. Toch snap ik ergens wel waarom wij er juist nú mee geconfronteerd worden.

2020 in de numerologie

Ik schreef al eerder over de betekenis van het jaar 2020 in de numerologie. Vanuit de numerologie wordt 22 als een bijzonder jaar gezien. In de numerologie gaat men uit van een cyclus van negen jaar. Jaargetallen worden daarom bij elkaar opgeteld en verkleind tot een getal tussen de 1 en 9. Door 2020 bij elkaar op te tellen en te verkleinen kom je uit op getal 4 (2+0+2+0). Daarnaast zijn dubbele getallen in de numerologie meestergetallen en die krijgen een intensere energie met zich mee. De 22 maakt van 2020 een intens jaar.

Het is een jaar waarin verantwoordelijkheid, orde, stabiliteit en veiligheid centraal staan. Universeel gezien vraagt het jaar om een basis voor langdurig succes te creëren. Iets waarop we terug kunnen vallen. Dat van onschatbare waarde is en de tand des tijds zal doorstaan. En dat is niet altijd even makkelijk. Want verantwoordelijkheid vraagt om zelfreflectie.

De gevolgen voor Moeder Aarde

Als je het mij vraagt is dit wat het Coronavirus ons wil laten leren. De afgelopen jaren was het lang leve de lol. Niets was te gek. Zonder echt stil te staan bij de gevolgen. En dan al helemaal de gevolgen voor Moeder Aarde. Aarde is onze voedingsbron. Het zorgt ervoor dat alles kan groeien en bloeien. Maar hoe goed hebben we háár verzorgt de afgelopen jaren?

De getallen 1 t/m 4 zijn ook nog te koppelen aan de elementen.
1. Vuur
2. Water
3. Lucht
4. Aarde

Ik kan het nergens wetenschappelijk aan staven. Doe dit puur op gevoel en de kennis die ik weet over numerologie en elementenleer. Maar ik denk oprecht dat Moeder Aarde nu zelf in opstand komt en ons allemaal in wil laten zien waar het omgaat.

Angstcultuur

Momenteel heerst er ontzettend veel angst. Er is zover we op dit moment weten nog geen medicijn voor het Coronavirus. Dat maakt ouderen en zieke mensen kwetsbaar. Het advies is om zo min mogelijk menselijk contact met deze personen te hebben. En nu gaan bij meesten de ogen open. Want met wie hebben deze personen überhaupt contact in het dagelijks leven? Er ontstaan momenteel mooie burgerinitiatieven om ouderen te helpen. Iets waarvan ik hoop dat er structurele oplossingen uit zullen komen. Het gaat niet alleen om nu, maar om altijd.

Ik liep gisteren de supermarkt nietsvermoedend de supermarkt binnen en wist niet wat ik zag. Het hele pastaschap was leeg. Net als al het brood en de ingeblikte etenswaren. Flessen water ging rap de deur uit, samen met het toiletpapier. Even off-topic, maar over toiletpapier verbaas ik mij echt nog het meest. Sinds wanneer is toiletpapier basisbehoefte nummer 1? Massaal is iedereen aan het hamsteren geslagen. Allemaal vanwege angst.

2020: een uitnodiging tot zelfreflectie

Persoonlijk zou ik al deze mensen willen uitnodigen eens even stil te staan. Want wat veroorzaakt nou de angst? Waar maak je jezelf het meeste druk om? En dat lieve allemaal is als je het mij vraagt de les. Dit is de zelfreflectie waar 2020 om vraagt. Waar gaat het nou precies om? Stop met het handelen uit angst. Vraag jezelf liever af waarin jij de verantwoordelijkheid kunt nemen om beter voor jezelf én voor de wereld te zorgen. Welke verandering is daarvoor nodig? En ben je bereid het vanaf nu anders te doen dan je voorheen deed? Als we met zijn allen nú gaan bouwen aan een stevig fundament voor later, zullen we uiteindelijk beloond worden. Getal 22 wordt niet voor niets the master builder genoemd.

Economische gevolgen als ondernemer

Als ondernemer voel ik met name de economische gevolgen. Helemaal doordat mijn core-business draait om handen, en laat ik die nou net niet meer mogen aanraken vanuit overheidsadvies. Vandaar dat mijn focus nu ligt op randzaken. Ik ben bezig mijn administratie op orde te brengen. Ook onderzoek ik welke processen ik allemaal kan systematiseren. Zo staat er een ijzersterke salesfunnel klaar. En hoewel het aanraken van andere handen zoveel mogelijk wordt vermeden, mag je wel je eigen handen aanraken. Vandaar dat ik mijn online cursus helemaal aan het optimaliseren ben. Ik stuur de deelenemers een speciaal inktvel toe en ze mogen helemaal zelf aan de slag. De waardevolle inzichten uit mijn online cursus laten overigens zien waarmee de regie echt in handen genomen kan worden. Iets wat weer bijdraagt aan de zelfreflectie van 2020.

Hoe zit dat bij jou?

Ben jij ook ondernemer? Heb je een kwetsbare oudere in je omgeving? Welke gevolgen merk jij van het Coronavirus. En hoe kijk jij er tegenaan? Laat het me weten in een reactie. Ik ben benieuwd!